war_men Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 witam potrzebuje zakupić lutownicę do elementów fototrawionych, taką lutownicę pokazywał kolega na konkursie w Inowrocławiu i nie pamiętam jaka powinna być, czy któryś z kolegów może podrzucić zdjęcie lub link gdzie można taką kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 A to nie jest zwykła lutownica oporowa tzw. kolba ? Tylko ostry grot zamontować i finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Stacja lutownicza WEP 936A. Tak to się nazywa. Sam używam - rewelacja! Ja kupiłem na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 A jaki grot do lutowania blaszek dla tej stacji byś polecił? Asortyment mają spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Generalnie mam kilka grotów "ostrych". Ale zabij mnie - symboli nie pamiętam W sumie to już na tym zestawowym dobrze się i tak pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Jest tego bardzo dużo, 36 typów : http://allegro.pl/stacja-lutownicza-grotowa-wep-936a-75w-chwytak-i3555518846.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Na pewno mam TSB, TB, TLB i T0,8C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Września 2013 Super Moderator Share Napisano 16 Września 2013 Czołem Ważne by minimalnie było 80 W bo o ile do mniejszych części jest ok o tyle do większych np błotniki ekrany, słabsza ma małą "bezwładność cieplną", tzn po dotknięciu do blaszki szybko oddaje temperaturę i czasem męczy takie lutowanie bo zanim się dogrzeje to chwilkę trzeba czekać. Generalnie szukać stacji do których są dostępne groty (zużywają się) dość drogo ale polecam serię Elwik z 10 lat używałem Rt25. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 27 Września 2013 Autor Share Napisano 27 Września 2013 dziękuję za pomoc w sprawie lutownicy. mam pytanie co do środka którym należy pokryć elem fototrawiony i cyna zwykła czy jakaś specjalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Osobiście stosuję często pastę Koki SS4-M951DK. Opcjonalnie używam kwasu do lutowania plus cyna o średnicy 0,5 i 1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi