Leeb Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Witam wszystkich. Chciałem się podzielić zdjęciami tego co teraz modeluje. Wiem że zdjęcia słabe, ale mojego nadwornego fotografika, nie ma teraz w domu, a ja sam no niestety... Tak czy owak podoba się czy nie ? Może jakieś sugestie względem wykończenia? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROMAN Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Może jakieś sugestie względem wykończenia?. Nadaj mu jakiś charakter. Na razie to materiał wyjściowy. Daj mu historie. Pojazd w służbie, pojazd na poligonie, pojazd skoszarowany, pojazd w warunkach bojowych itp. Możliwości jest wiele. Na razie masz fabrykę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 25 Września 2013 Autor Share Napisano 25 Września 2013 Wiem dobrze o tej fabryce. Poligonu nie będzie, nie lubię modeli utaplanych w błocie. Dla mnie musi być widać bryłę pojazdu. Pewnie najbliżej mi tu wyjdą koszary. Sam jeszcze pamiętam jak służyłem na zwykłym BWP, jak dbaliśmy o niego, był to już prawdziwy dziadek, a rdzy ani trochę czasem po myciu błyszczał się jak psu... W wojsku wbrew powszechnie panującemu modelarskiemu dogmatowi dba się o sprzęt. Wyjątek to poligon (zaraz potem gruntowne mycie) i wojna wtedy nie ma czasu rzecz jasna na upiększenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROMAN Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Masz racje. Byłem w MW w 82. I wiem co chcesz powiedzieć. Ja tylko coś Ci sugerowałem względem wykończenia modelu w konwie modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 25 Września 2013 Autor Share Napisano 25 Września 2013 Cieszę się bardzo, że zrozumieliśmy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Ładny BWP-ik, miałem wątpliwą przyjemność pojeździć takim po Biedrusku, gdy dowcipny kierowca nam otwierał drzwi desantowe podczas częściowego zanurzenia pojazdu w wodzie ale mam sentyment do tego wózka i lubię jego modele. Ja bym go potyrał nieco i upaćkał, ale rozumiem modelarzy lubiących czyścioszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Hej model sklejony i pomalowany bardzo ładnie , proponuję mocny wash z ivory black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 25 Września 2013 Autor Share Napisano 25 Września 2013 Desaxe, czyżbyś był w Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych w Poznaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Mocny wash zdecydowanie wskazany. Ja bym się jeszcze wziął za belkę do wyciągania z błota - jest za równa i za bardzo zielonkawa (drewno jest bardziej żółto-brązowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Desaxe, czyżbyś był w Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych w Poznaniu? Dokładnie tak trochę żałuję, że w woju nie zostałem, pewnie bym już oficerem dawno był, ale w obecnej pracy jako podoficer też nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 BWP jaki jest każdy wie. Koledzy dobrze radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 Witam, nie będę zakładał nowego wątku i tutaj przedstawiam efekt zmagań z tym pojazdem. Mnie to cieszy. zdjęcie wykonane przez jednego z organizatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 14 Października 2013 Share Napisano 14 Października 2013 Bardzo ładne "żelazko". Co prawda nie nasz wariant, ale nie zmienia to postaci, że ładne. Ja ze swoim BWP utknąłem w jakichś 80 procentach montażu i jak do tej pory brak ochoty na dalszą zabawę. Dokładnie podzielam Twoje zdanie w zamiłowaniu do pojazdów o nieznacznym brudzeniu. W BWP spędziłem grube setki godzin i naprawdę mało kiedy były wysmarowane. Kierowcy nawet na poligonie w przerwie w zajęciach kręcili się przy pojazdach i wyłamanymi kijami wyskrobywali i wystukiwali błoto skąd się tylko dało. Oczywiście taki wygląd pojazdu był jedynie na "taktykach", na szkoleniu ogniowym wozy były najczęściej czyściutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi