Mark666 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Model zakończony. Jest jaki jest, ocena należy do Was. Miłego oglądania. To by było na tyle.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Ze wszystkich Twoich modeli ten najmniej mi się podoba. Zrobiony jak zwykle, bardzo dobrze (okablowanie silnika i lakier ), a jednak czegoś mi w nim brakuje. Felgi, tłumiki i filtry chyba jednak klasycznie wyglądałyby lepiej. Kabelki na ramie zrobiłbym jednolite, szare, może czarne, a na pewno zakurzone; dziwne rozwiązanie z przewodem wchodzącym do zbiornika paliwa. Trochę washa na felgach i pace by nie zawadziło. Przykurzyłbym też mocniej ramę. Ten wóz wozi kruszywa, zakładam, że w różne miejsca więc rama powinna być mocniej przykurzona - nawet w błyszczącym amerykańcu. Może to kwestia fotek, bo w warsztacie wyglądało wszystko ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz13 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 A może zapuść czarnym washem te kominy... bo tak jakoś wyglądają dziwnie... Poza tym super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Września 2013 Autor Share Napisano 28 Września 2013 [quote name="Marcin M Może to kwestia fotek' date=' bo w warsztacie wyglądało wszystko ok ?[/quote] I tak jest, nie wiem co już wykombinować ze zdjęciami. Kolejne zrobię cyfrówką . Filtry, kominy --- to taki experyment utrzymania linii koloru z felgami. A tak ogólnie dziękuję za uwagi, każde są pomocne w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Września 2013 Autor Share Napisano 28 Września 2013 A może zapuść czarnym washem te kominy... bo tak jakoś wyglądają dziwnie... Poza tym super To miało być , ale przez ten kataklizm w kabinie zwyczajnie zapomniałem. Dzięki za zwrócenie uwagi na to, spróbuję poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Kolorystyka rzecz gustu, ogólnie model prezentuje się bardzo ładnie Popieram uwagi kolegów Marcin M. i Inskript, ponad to razi w oczy brak pomalowanych uszczelek w oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Fajne te pomaranczowe plytki, podobaja mi sie . Tak w ogole to model super jak to w Twoim wykonaniu, szkoda, ze nie pomalowales uszczelek, ale....i tak swietny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Września 2013 Autor Share Napisano 28 Września 2013 Dzięki. Pisałem że uszczelek wyjątkowo nie będzie, bo maluję je zawsze już po lakierze bezbarwnym. A tu w części dolnej szyb są jakieś nity,i nie mogłem tam poprowadzić flamastra bo wyszłyby zygzaki. Byłoby jeszcze gorzej. Z kolejną ramą postąpię tak że okablowanie dam przed malowaniem. Potem już tylko kosmetyka. Uwagi biorę sobie do serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Model ogólnie (od strony "technicznej") jest wykonany na wysokim poziomie ;) . Jednak kolorystyka mniej mi przypadła do gustu. Może gdyby na tłumiki przyszedł jakiś wash, to wyglądałyby atrakcyjniej. Według przez te złote elementy model wygląda mocno "zabawkowo". Ale jesteś bardzo dobrym modelarzem i wiesz co robisz, poza tym, to Tobie ma się model podobać najbardziej i z pewnością tak jest ;) . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Września 2013 Autor Share Napisano 30 Września 2013 Wielkie dzięki. To był taki eksperyment, kiedyś trzeba spróbować odejść od standardów. Teraz jak patrzę na nią -- to jednak nie był dobry pomysł -- ale nie wiedziałbym tego jak bym nie popróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Bardzo ładny model x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Kolorki to nie moja bajka ale całość to kawał dobrej, modelarskiej roboty. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi