Skocz do zawartości

MiG-29A 1:48 Great Wall Hobby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Model jest bardzo dobrze przygotowany do etapu "podmalóweczki". I tego etapu bardzo brakuje. Na podmalóweczkach z tego co widzę się nie znasz, ale przecież możesz się poznać ,-))

Znam teorię. Ale gdzie je widzisz na prawdziwym '77?

Dobrze przyjrzyj się tym zdjęciom. Jest na nich wiele odprysków, rys , przebarwień i plam. Oczywiście dosyć subtelnych, nie "czołgowych" . Takie "podmalóweczki" to dla wielu modelarzy ulubiony etap budowy modelu. Takie "ożywianie".

Napisano
Model jest bardzo dobrze przygotowany do etapu "podmalóweczki". I tego etapu bardzo brakuje. Na podmalóweczkach z tego co widzę się nie znasz, ale przecież możesz się poznać ,-))

Znam teorię. Ale gdzie je widzisz na prawdziwym '77?

Dobrze przyjrzyj się tym zdjęciom. Jest na nich wiele odprysków, rys , przebarwień i plam. Oczywiście dosyć subtelnych, nie "czołgowych" . Takie "podmalóweczki" to dla wielu modelarzy ulubiony etap budowy modelu. Takie "ożywianie".

Chyba to jeszcze nie na moim etapie

Napisano

Zrób lekkie rozjaśnienia mocno rozcieńczoną farbą na środkach paneli i gwarantuję Ci, że model wiele na tym zyska.

Napisano
Zrób lekkie rozjaśnienia mocno rozcieńczoną farbą na środkach paneli i gwarantuję Ci, że model wiele na tym zyska.

To co proponujesz to schematyzm.Nie wiem czy to dobra droga.

BOMI w warsztacie walczyłeś bardzo profesjonalnie i wykonałeś kawał świetnej modelarskiej roboty. Odczekaj i postaw kropkę nad i. Takie podmalóweczki wymagają odrobinę umiejętności (w przypadku farb olejnych kiepska plamę można łatwo usunąć, i namalować inną) I dużo przeglądania zdjęć oryginałów. A to jest przecież przyjemne.

Napisano

CUDO!!. Ciekaw jestem za ile lat dojdę do takiej wprawy. Chyba prędzej mój dzieciaczek mnie prześcignie:P

• 2 weeks later...