spiton Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Model jest bardzo dobrze przygotowany do etapu "podmalóweczki". I tego etapu bardzo brakuje. Na podmalóweczkach z tego co widzę się nie znasz, ale przecież możesz się poznać ,-)) Znam teorię. Ale gdzie je widzisz na prawdziwym '77? Dobrze przyjrzyj się tym zdjęciom. Jest na nich wiele odprysków, rys , przebarwień i plam. Oczywiście dosyć subtelnych, nie "czołgowych" . Takie "podmalóweczki" to dla wielu modelarzy ulubiony etap budowy modelu. Takie "ożywianie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 Model jest bardzo dobrze przygotowany do etapu "podmalóweczki". I tego etapu bardzo brakuje. Na podmalóweczkach z tego co widzę się nie znasz, ale przecież możesz się poznać ,-)) Znam teorię. Ale gdzie je widzisz na prawdziwym '77? Dobrze przyjrzyj się tym zdjęciom. Jest na nich wiele odprysków, rys , przebarwień i plam. Oczywiście dosyć subtelnych, nie "czołgowych" . Takie "podmalóweczki" to dla wielu modelarzy ulubiony etap budowy modelu. Takie "ożywianie". Chyba to jeszcze nie na moim etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Zrób lekkie rozjaśnienia mocno rozcieńczoną farbą na środkach paneli i gwarantuję Ci, że model wiele na tym zyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Zrób lekkie rozjaśnienia mocno rozcieńczoną farbą na środkach paneli i gwarantuję Ci, że model wiele na tym zyska. To co proponujesz to schematyzm.Nie wiem czy to dobra droga. BOMI w warsztacie walczyłeś bardzo profesjonalnie i wykonałeś kawał świetnej modelarskiej roboty. Odczekaj i postaw kropkę nad i. Takie podmalóweczki wymagają odrobinę umiejętności (w przypadku farb olejnych kiepska plamę można łatwo usunąć, i namalować inną) I dużo przeglądania zdjęć oryginałów. A to jest przecież przyjemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Fajniutki, ciekawy pomysł z przemalowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaszek123 Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 CUDO!!. Ciekaw jestem za ile lat dojdę do takiej wprawy. Chyba prędzej mój dzieciaczek mnie prześcignie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Ladna 29-tka ale mam wrazenie ze za bardzo leci na nos... Nie powinien byc bardziej pochylony do tylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi