bożo wpożo Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Na wstępie bardzo dziękuję Arkademu72 za pomoc w zakupie tego pokractwa . Żadna nowość , stary klamot . Marzyłem o nim kiedyś , jak się ukazał. Model żywiczny , nie mogę powiedzieć o jakości odlewów , bo się na tym nie znam . Jakie by nie były , to dam sobie jakoś radę . Model ma wiele zalet . Jest tak brzydki , że aż piękny , strasznie pokraczny , no i można go zbarokować , zgnić , przegnić , uświnić , utytłać , pozaciekać, zardzewić , przerdzewić i co dusza zapragnie . Najważniejsze - nie ma go jeszcze Barłóg Solidne puzderełko : W nim kadłub składający się z trzech cząstek , po złożeniu liczący kole 65 centymetrów : Pokłady i luk siłowni : Nadbudówka , słupki relingu , jakieś detale i armatki włącznie z wieżą od T34 : Koła ratunkowe , popierdółki i inne sznurki , łańcuchy i druciarstwo : Instrukcja obsługi - awers i rewers : Wkrótce zacznę to ulepiać i syfić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Ile to kosztowało?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 No właśnie o to samo chciałem zapytać bo mam w planach( na kiedyś) ten większy -1124 ale zrobię go samemu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 .Najważniejsze - nie ma go jeszcze Barłóg Jest to argument a gunship jest fajny!dawaj z warsztatem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Oj Grzesiu Grzesiu ty chyba masz z 5 lat Po pierwsze ten model mam od roku i jest u Piotra z Gdańska który odlewa sobie brakujące elementy Po drugie przestań wszędzie używać mojego nicku i to jeszcze przekręconego, ja ci nigdzie nie ubliżam ani nie robię sobie śmiechów z ciebie na tym forum Masz chyba jakąś obsesję i to należy leczyć Po trzecie to forum polskojęzyczne więc swój folklor Kartonworkowy zostaw na Kartonworku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 Ile to kosztowało?! Cena naprawdę była bardzo dobra , model zapewne zalegał sprzedawcy w taki sposób , że zapuścił brodę w magazynową półkę . Nawet przesyłka była gratis . Cieszą się pewnie , ze pozbyli się kasztana sprzedając go jakiemuś wariatowi w pl No właśnie o to samo chciałem zapytać bo mam w planach( na kiedyś) ten większy -1124 ale zrobię go samemu Pozdrawiam Zbudowałem taki w jakiś 50 procentach od podstaw z planów kilka ładnych lat temu . Tyle że w skali 1/25 . Leży w piwnicy i dogorewa . Trochę szkoda . Obecnie wolę model sklecić w 2- 3 miesiące , pomalować , postawić na półce i cieszyć się nim , a nie babrać się z nim 5 lat i jeszcze nie ukończyć. Jest to argument Właśnie go straciłem Oj Grzesiu Grzesiu ty chyba masz z 5 lat Czekaj , czekaj niech policzę .... hmmm , wiem , trochę więcej niestety . Po pierwsze ten model mam od roku nie udało mi się Po drugie przestań wszędzie używać mojego nicku i to jeszcze przekręconego No sorry , niechcący mi się "ó" wcisnęło Masz chyba jakąś obsesję i to należy leczyć Obsesje mam na punkcie długich kobiecych nóg , ale tego nie trzeba leczyć, to jest zdrowe . Nie mam na Twoim punkcie obsesji - pudło , nie trafiłeś. Ministranci i takie tam bajery też mnie nie interesują . Po trzecie to forum polskojęzyczne A w jakim ja piszę? W dialekcie fredzim? Czego nie rozumiesz , to Ci wyjaśnię folklor Kartonworkowy zostaw na Kartonworku Nie wiem o czym mówisz , ale bardzo rzadko tam bywam - pewnie nie zauważyłeś , bo też tam nie bywasz często . jest u Piotra z Gdańska który odlewa sobie brakujące elementy No to zabieraj go od niego jak już spiratujecie kutra i dawaj z warsztatem . Po co nasze swary głupie wnet i tak zginiemy w zupie ! Zakopmy topór wojenny i róbmy równocześnie tego Migowego kutra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 A tak konkretniej z tą ceną można?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Raczej niedoczekanie z warsztatem bo miał być do projektu z lokomotywą a ten raczej do skutku nie dojdzie Jedno jest pewne model wymaga sporo szpachli i pilników nie da się go zrobić w RC więc zapewne trafi na handel a Piotr go nie piraci a odlewa tylko niektóre elementy bo nie chce mu się robić od nowa Pozatym u mnie sporo kłopotów z czasem bo ostatnio ostro bawię się w łucznictwo bloczkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Była kiedyś w sieci ładna dioramka ze zdejmowaniem, czy zakładaniem tej wieży od t34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi