jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Share Napisano 4 Listopada 2013 Witam po przerwie. Więc tak. Sprawy się trochę pokomplikowały. W chwili obecnej trwają zakupy na między innymi farby, nowy polistyren no i oczywiście drut. Ktoś ma pomysł na żaluzję? Polistyren mogę obrobić, ale nie wiem jak zrobić wypukłe elementy, żaluzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 wytnij powierzchnię "żaluzji" i wklej równolegle 6 (z pamięci) pasków polistyrenu, pod kątem prostym do powierzchni płyty. inaczej nie potrafię wytłumaczyć . jest mnóstwo zdjęć tej części kadłuba w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Share Napisano 4 Listopada 2013 A jednak zrozumiałem przekaz . Jak zakupy dojdą to zacznę robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) pod kątem prostym do powierzchni płyty. Tak jak radzi kolega tylko nie pod kątem prostym do powierzchni płyty a pod kątem prostym do powierzchni ziemi Trzymam kciuki Edytowane 4 Listopada 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Share Napisano 4 Listopada 2013 Dzięki. Oczywiście będę wdzięczny jak pomożecie, gdy wszystkie przedmioty przyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 Tutaj widać jak to powinno to wyglądać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Share Napisano 4 Listopada 2013 Wielkie dzięki. A więc muszą być "kratki" na wylot. PS. Wie może ktoś jaka grubość polistyrenu byłaby najlepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 0.2 najlepiej chociaż sugerowałbym spróbować z blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Share Napisano 4 Listopada 2013 Coś się wymyśli. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Blaszka będzie lepsza, ale bez kleju CA będzie ciężko wkleić. ja z blaszki po piwie wyciąłem i wygiąłem sześć kątowników, które później nakleiłem na płytkę polistyrenu, aby utrzymać symetrię całości przy wklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 Dobry pomysł. Wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Witam po długiej przerwie. Jak na razie tylna płyta w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Wyszło tak: -kratka z polistyrenu -zawiasy Przyjdzie wolny czas to biorę się za poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Ale co to jest ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Nie wiem po co zmieniasz oryginalną płytę, skoro oryginalna wygląda o niebo lepiej niż w Twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Oryginalna, z ramki ma błąd. Klapy nie są równej długości, jedna krótsza, druga dłuższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 A Twoja ma taki błąd, że żaluzje są nierówno wykonane i w dodatku nie ma na niej otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Jak pisałem wcześniej, poprawki jeszcze będą. Otwory, zrobię, bo nawet już wyznaczyłem miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 To co innego. Się zobaczy, się oceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Powinno być 6 a jest 5... wszystko jest nierówne i nieestetyczne. Daruj to sobie i weź zestawową ,bo to jest bezsensu. P.S. A ja swoje zdanie podtrzymuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Spróbuję dodać jeszcze jedną. A to, że nie równe to spróbuję wyrównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eruc13 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Jakub, słuchaj kolegów. Naprawdę ta zestawowa płyta wygląda lepiej od Twojej, nie gniewaj się ale taka prawda a wiemy że stać Ciebie na lepsze wykonanie. Weź tą zestawową, w miejscu żaluzji wytnij prostokąt na wylot a potem powklejaj odpowiednią ilość pasków pod odpowiednim kątem. Dasz radę i będzie efekt. Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2013 Skoro tak to spróbuję. Ale wykonam dwie i zobaczę jak będą wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2013 Powoli braknie mi sił, nie wychodzi to najlepiej, a z jedną ręką ciężko coś wycinać, no ale cóż. Zostawiam tak jak jest, ale jeszcze dojdą poprawki i uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Nie rób nic na siłę. Sam widzisz, że nie wygląda to najlepiej. Poczekaj, aż ręka wydobrzeje i dopiero działaj, przecież nikt Cie nie goni, a zrobić byle jak to lepiej zostawić to w cholerę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi