jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 Witam po przerwie. Więc tak. Sprawy się trochę pokomplikowały. W chwili obecnej trwają zakupy na między innymi farby, nowy polistyren no i oczywiście drut. Ktoś ma pomysł na żaluzję? Polistyren mogę obrobić, ale nie wiem jak zrobić wypukłe elementy, żaluzję. Cytuj
Lipstein Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 wytnij powierzchnię "żaluzji" i wklej równolegle 6 (z pamięci) pasków polistyrenu, pod kątem prostym do powierzchni płyty. inaczej nie potrafię wytłumaczyć . jest mnóstwo zdjęć tej części kadłuba w sieci Cytuj
jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 A jednak zrozumiałem przekaz . Jak zakupy dojdą to zacznę robotę. Cytuj
radett Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) pod kątem prostym do powierzchni płyty. Tak jak radzi kolega tylko nie pod kątem prostym do powierzchni płyty a pod kątem prostym do powierzchni ziemi Trzymam kciuki Edytowane 4 Listopada 2013 przez Gość Cytuj
jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 Dzięki. Oczywiście będę wdzięczny jak pomożecie, gdy wszystkie przedmioty przyjdą. Cytuj
radett Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 Tutaj widać jak to powinno to wyglądać: Cytuj
jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Napisano 4 Listopada 2013 Wielkie dzięki. A więc muszą być "kratki" na wylot. PS. Wie może ktoś jaka grubość polistyrenu byłaby najlepsza? Cytuj
radett Napisano 4 Listopada 2013 Napisano 4 Listopada 2013 0.2 najlepiej chociaż sugerowałbym spróbować z blaszki Cytuj
Lipstein Napisano 5 Listopada 2013 Napisano 5 Listopada 2013 Blaszka będzie lepsza, ale bez kleju CA będzie ciężko wkleić. ja z blaszki po piwie wyciąłem i wygiąłem sześć kątowników, które później nakleiłem na płytkę polistyrenu, aby utrzymać symetrię całości przy wklejaniu Cytuj
jakub97 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 Witam po długiej przerwie. Jak na razie tylna płyta w budowie. Cytuj
jakub97 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 Wyszło tak: -kratka z polistyrenu -zawiasy Przyjdzie wolny czas to biorę się za poprawki. Cytuj
Mierzu Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Nie wiem po co zmieniasz oryginalną płytę, skoro oryginalna wygląda o niebo lepiej niż w Twoim wykonaniu. Cytuj
jakub97 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 Oryginalna, z ramki ma błąd. Klapy nie są równej długości, jedna krótsza, druga dłuższa. Cytuj
Mierzu Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 A Twoja ma taki błąd, że żaluzje są nierówno wykonane i w dodatku nie ma na niej otworów. Cytuj
jakub97 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 Jak pisałem wcześniej, poprawki jeszcze będą. Otwory, zrobię, bo nawet już wyznaczyłem miejsce. Cytuj
cloner16 Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Powinno być 6 a jest 5... wszystko jest nierówne i nieestetyczne. Daruj to sobie i weź zestawową ,bo to jest bezsensu. P.S. A ja swoje zdanie podtrzymuje. Cytuj
jakub97 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 Spróbuję dodać jeszcze jedną. A to, że nie równe to spróbuję wyrównać. Cytuj
eruc13 Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Jakub, słuchaj kolegów. Naprawdę ta zestawowa płyta wygląda lepiej od Twojej, nie gniewaj się ale taka prawda a wiemy że stać Ciebie na lepsze wykonanie. Weź tą zestawową, w miejscu żaluzji wytnij prostokąt na wylot a potem powklejaj odpowiednią ilość pasków pod odpowiednim kątem. Dasz radę i będzie efekt. Jacek. Cytuj
jakub97 Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Napisano 2 Grudnia 2013 Skoro tak to spróbuję. Ale wykonam dwie i zobaczę jak będą wyglądać. Cytuj
jakub97 Napisano 7 Grudnia 2013 Autor Napisano 7 Grudnia 2013 Powoli braknie mi sił, nie wychodzi to najlepiej, a z jedną ręką ciężko coś wycinać, no ale cóż. Zostawiam tak jak jest, ale jeszcze dojdą poprawki i uchwyty. Cytuj
Marcin M. Napisano 7 Grudnia 2013 Napisano 7 Grudnia 2013 Nie rób nic na siłę. Sam widzisz, że nie wygląda to najlepiej. Poczekaj, aż ręka wydobrzeje i dopiero działaj, przecież nikt Cie nie goni, a zrobić byle jak to lepiej zostawić to w cholerę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi