Skocz do zawartości

A-10A 1:72 Academy

Adamo722

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Model robiony w ramach konkursu na http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?f=204&t=52168,

Niestety nie wyrobiłem się i zabrakło mi 30 min na wstawienie do galerii:cry: ale takie jest życie 8-)

w0bt.jpg

g3gg.jpg

9cay.jpg

xwo8.jpg

Ale w sumie się cieszę że po trzech latach skleciłem jakiś model i starałem się go jakoś poprawić i upodobnić do Warhdoga ;o)

Pozdrawiam

Ładnie kalki siadły, ale mogłeś go potraktować matem. Wewnętrzne elementy do silników są białe. Ale wdzięczny model.

Model miał stare kalki, które się rwały i model błyszczy bo był pomalowany sidoluksem, którego nie miałem czasu zmyć do zdjęć.

Teraz już jest ok.

Co do malowania wnętrz silników przytoczę fragment monografii Arsenału ze strony 37: wnętrza silników - odpowiednia barwa kamuflażu dociągnięta do łopatek wentylatora

Ładnie kalki siadły, ale mogłeś go potraktować matem. Wewnętrzne elementy do silników są białe. Ale wdzięczny model.

Model miał stare kalki, które się rwały i model błyszczy bo był pomalowany sidoluksem, którego nie miałem czasu zmyć do zdjęć.

Teraz już jest ok.

Co do malowania wnętrz silników przytoczę fragment monografii Arsenału ze strony 37: wnętrza silników - odpowiednia barwa kamuflażu dociągnięta do łopatek wentylatora

Jesteś pewny co wnętrz?? Akurat Twój samolot miał białe, mam takiego samego na półce i wloty miał akurat ten białe, wiem, że są i zielone, ale w tym przypadku miał białe. Ponowie pytanie Jaśka, po co zmywać sidolux?? Masz baze pod wash na który możesz dać mat

Jesteś pewny co wnętrz?? Akurat Twój samolot miał białe, mam takiego samego na półce i wloty miał akurat ten białe, wiem, że są i zielone, ale w tym przypadku miał białe. Ponowie pytanie Jaśka, po co zmywać sidolux?? Masz baze pod wash na który możesz dać mat

Pokryję matem ale co do wlotów silnika białych to nie jestem przekonany Dotarłem do zdjęć nr 144 i wloty są standardowe zielone to dlaczego 143 miałby mieć białe Poproszę fotkę bo raczej mi się wydaje, że z wszystkie samoloty z jednoski 47 TFS były jednakowo pomalowane wg schematu European 1

A poza tym wzorowałem się w malowaniu wg Hasegawy http://www.mojehobby.pl/products/A-10A-Thunderbolt-174433.html i tam jest wnętrza silników ciemnozielony