Dexter Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Kończe diorame. W planach jest jeszcze dokończenie budynku i no właśnie... według moich planów ma się dopalać, małe strużki dymu zrobiłem z waty, po odpowiednim domalowaniu i skręceniu wyglądają pięknie, pozostaje mi tylko dorobić płomienie w kilku miejscach i tu pojawia się problem. Z czego toto zrobić? Czy ktoś z kolegów modelarzy robił już coś takiego? Dodam, że np płomienie z lufy mg zrobiłem z obciętego włosia pędzelka "00" i po odpowiednim doborze barw wyszło cudownie, niestety palące się ruiny nie wychodzą mi. Proszę o doradzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 Jakoś kiedyś widziałem taki bajer tez z waty, gdzieś w necie w Google pod hasłem "porady modelarskie" mi wyskoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Września 2007 Super Moderator Share Napisano 18 Września 2007 Witam. Ja posiadam zdjęcia dioramy palącego się czołgu które znalazłem na którymś forum niepamiętam czy polskim czy nie. I pytanie do moderatorów i innych forumowiczów brzmi: czy jak dołącze fotografie to będzie naruszenie zasad czy będą jakieś problemy itp.? A sam wykonywałem dioramę i robiłem płomienie z modelimy którą pomalowałem kolorem żółtym i czerwonym. Na zdjęciach nie widać troszkę czerwonego. Jak wykonywałem tą dioramę to były moje początki. Pozdrawiam jawkers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson9 Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 płomienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi