Skocz do zawartości

Scania r620+Heavy Tank Trailer TOPAS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pieknie

• Odpowiedzi 97
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Następny raz tu zajrzę 5 grudnia. Mam wtedy wizytę u dentysty i takie mocne rozdziawienie gęby

będzie mi potrzebne.

Super. Jak robiłeś zawiaski?

Napisano

Dziękuje wszystkie za dobre słowo...teraz kolejna aktualizacja . Pobawiłem się trochę przy zawieszeniu i tak jak wyżej pisałem czas na aparaturę podłączeniową...

zawieszenie....

20131128_155929.jpg

aparatura zacząłem od zrobienie wylewów oryginalne od kompletu były masakryczne i w całości

20131128_160008.jpg

20131128_160040.jpg

pozdrawiam.

Napisano

Witam. O to kolejna aktualizacja, fakt mała bo mała ale trochę mi czasu zajęło nad zrobieniem tego .To jest jeszcze nie skończone kilka elementów dojdzie jeszcze. Teleskopy zrobiłem od nowa , nie są ustawione i nie są przyklejone, położyłem je tak aby było widać jak to będzie wyglądało.

20131203_141854.jpg

20131203_141902.jpg

całość będzie pomalowana. Pozdrawiam

Napisano

Już widzę jaka będzie petarda po pomalowaniu.

Napisano

Robota pierwszorzedna . Jedna rzecz mnie zastanawia - cylindry w tych silownikach jak widze za malo sie wysuwaja, czy jestes w stanie w pelni zamknac drzwiczki?

• 3 weeks later...
Napisano

Witam. Po długiej nieobecność pokaże Wam co zrobiłem , nie ma tego za wiele ale zawsze coś...skończyłem skrzynie z aparatura..

20131211_113645.jpg

a także zrobiłem kalki ...oraz zamontowałem włazy

20131223_211307.jpg

20131223_211329.jpg

20131223_211424.jpg

20131223_211523.jpg

teraz jeszcze polakieruje co ma być polakierowane i czas na montowanie całości ...

pozdrawiam i Życzę Wesołych i Pogodnych Świąt!!!

Napisano

Piekna robota Sushi, tylko ten zielony to nie jest przypadkiem limonkowy metalik? Rozni sie znacznie od zielonego z BP, ale i tak swietnie wyglada .

• 2 weeks later...
Napisano

jedna uwaga w skrzyni z aparatura widac takie male okragle punkty - to chyba po wypychaczach szkoda ze ich nie usunales bo troche szpeca

Napisano

A jak riposta jest bo po co posłuchać kogoś (nie mówię tu o mnie) lepiej od razu po całości, ale masz dziwna mentalność...jak wielu polityków w tym kraju ..chcesz pomóc to od razu masz wytykane...

Napisano
A jak riposta jest bo po co posłuchać kogoś (nie mówię tu o mnie) lepiej od razu po całości, ale masz dziwna mentalność...jak wielu polityków w tym kraju ..chcesz pomóc to od razu masz wytykane...

W pelni sie zgadzam . Sushi, politycy nie sa po to zeby pomagac, tylko po to zeby krasc i sluzyc tym co kradna jeszcze wiecej ;).

Napisano

Witam. taka mała aktualizacja ale i zarazem ostatnia od cysterny...

przerobiłem mechanizm podtrzymujący cysternę(nogę) tak aby się zamykał i opuszczał w zależności od potrzeby

20140109_091413.jpg

20140109_091424.jpg

następnie cysterna dostała kola i została złożona w całość...

20140109_091646.jpg

doszedł panel (do klapy dojdzie jeszcze teleskop ,wykałaczka jest tak chwilowo)

20140109_191947.jpg

20140109_192411.jpg

do cysterny dojdą jeszcze wszystkie pozostałe dodatki takie jak, oznaczenia, drabinka ,pomalowane światła...

teraz czas zabrać się za ciągnik....

pozdrawiam.