spiton Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Witam W sumie to nie wiem jaki jest powód prezentacji tego modelu. Po prostu lubię to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Primo: zmień zdjęcia na jakieś dobrze naświetlone, gdyż teraz ciężko cokolwiek o modelu powiedzieć. Secundo: odnoszę wrażenie (może to wina zdjęć) że koła są zbyt czerwone. Tertio: rdzawe zacieki Przy uchwytach na wieży są wg mnie zbyt rdzawe (bardzo się odcinają od reszty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 Witam 1.Wiem że na tych zdjęciach mało widać, ale wydaje mi się, że mają "efektowne" naturalne oświetlenie :-)) 2.Co do reszty to masz racje. 3.To co mnie w tym modelu bawiło to: faktura wieży uchwyty desantowe ułożenie gąsek na kółkach podtrzymujących tutaj lepiej widać "prawdę" o tym modeliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Gąski wyglądają strasznie gumiasto :/ Na kołach były pigmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Września 2007 Autor Share Napisano 19 Września 2007 No i znowu racja. Gąski w tym modelu są dosyć płaskie,z kiepsko zaznaczoną strukturą ogniw, a ja nie potrafiłem sobie z tym dać rady. Pigmenty były :-) Ale był to mój debiut pigmentowy co chyba widać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 Z tego co widze to źle dobrałeś zieleń i do tego lekko się świeci, gąski to już inna sprawa. Osobiście nie lubie tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 i do tego lekko się świeci - gdzie ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 Jak dla mnie wszystko prócz gąsienic jest jak najbardziej pozytywne EDIT : i jeszcze te ogniwa gąsienic na przedniej części wanny, one są zielone? Jak tak, to proponował bym rdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Września 2007 Autor Share Napisano 20 Września 2007 Witam Dzięki za krytykę 1.Połozyłem jeszcze jedną warstwę waschu,poprawiłem rdze,zrobiłem zacieki przy dodatkowych zbiornikach 2. co do koloru.Czytałem,że w zsrr malowano czołgi farbą zieloną, ale jej odcieni było kilka.Zatem wcieliłem sie w człowieka radzieckiego i pomalowałem czołg pierwszą z brzegu.I tak kilka warstw "brudu" zmieniły pierwotny kolor. 3.Co do gasienic na przednim pancerzu.Widziałem zdjęcia, na których były one pomalowane na zielono i mocno skorodowane.Jako,że czołg w tym malowaniu głównie walczył na defiladach,pomyślałem,że pewnie dużo egzemplarzy ma dla "porządku"pomalowane ogniwka na zielono. 4.tak wygląda po liftingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 2. co do koloru.Czytałem,że w zsrr malowano czołgi farbą zieloną, ale jej odcieni było kilka. Odcieni zieleni było tyle ile fabryk i warsztatów polowych. Co prawda istniały odgórne przepisy, ale w rzeczywistości Rosjanie paćkali swoje czołgi pierwszym lepszym odcieniem zieleni bądź oliwki jaki mieli w danej chwili pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi