MasterJanek Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym zaprezentować Wam Jeepa firmy Italeri. Model był moim pierwszym wojskowym pojazdem, więc jest z lekka "ucywilizowany". Sklejało się go bardzo przyjemnie, części są dobrze spasowane, mamy do wyboru wiele kalek, co jest dużym plusem. Kasta pomalowana pędzlem i kolorkiem innym niż powinna, bo wtedy chciałem aby była to zieleń a nie zgniła oliwka. Zrobiłem go na taki, który nie brał udziału w boju, tylko jest pojazdem zabytkowym u jakiegoś fana militariów w USA, dlatego wykonałem tablice rejestracyjne z Ohio i dodałem jedynie lekkie brudzenie oraz troszkę roślinności. Osobiście jestem bardzo zadowolony z końcowego efektu ale pełną ocenę pozostawiam wam drodzy forumowicze. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania i oceniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Ciężko ocenić, Zdjęcia przepalone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MurekJ Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Ale widać niedoklejony dach i nieoszlifowaną oponę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Racja Stojkovic, Jeep zasłużył na lepsze fotki. MurekJ - dach nie jest przyklejony, zakładam go i zdejmuję. Fotki z dziś, niestety w trakcie odpadła antena, stąd kropka z tyłu. Komentujcie, oceniajcie teraz wszystko widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 No nie wiem ile po tym jeepie zrobiłeś modeli, ale wygląda na pierwszy :-). Koła nawet nie zakurzone. Bardziej mi wygląda jakby stał gdzies na pomniku, w muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 To widać że szanowny Kolega nie klei amerykańskiej pancerki, w US.Army istnieje ścisły system oznakowań wszelkich pojazdów od czołgów zacząwszy a skończywszy na przyczepach tzw.Bumper code pierwsza grupa umieszczana jest z lewej strony jest to przydział do konkretnej jednostki w Twoim wypadku jest to oznaczenie 690 batalionu artylerii 1 dywizji pancernej tj 1-trójkąt-690F a ze strony prawej indywidualny przydział pojazdu tj 4 pojazd dowództwa tego batalionu (ang.Head Quater) u Ciebie jest dokładnie odwrotnie,nawet jak jest to pojazd prywatnego fana militariów z USA to uwierz mi że oni tam się na tym znają. Ale to nic działaj dalej będzie lepiej .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 13 Listopada 2013 Autor Share Napisano 13 Listopada 2013 Witajcie, author21- po jeepie 10 modeli zrobione, w tym tylko jeden wojskowy jeszcze, tak to same cywilne. Ten to był 1 wojskowy i 3 w ogóle Oj kupa czasu temu jak go kleiłem, ale chciałem go wam pokazać, bo ew. coś mogę przy nim pokombinować jeszcze. Adams M1A1- no nie kleję pancerki, to racja Dzięki za wyjaśnienie oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@JOGURT@ Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Dobra robota. Ładny Willys Jeep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi