artoor_k Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Cześć, Starsi może pamiętają, młodszych zachęcam do zapoznania się... W latach dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku na ekranach telewizorów pojawił się amerykański serial sci-fi pod tytułem "Seaquest". W roli głównej wystąpił m.in. zmarły niedawno aktor Roy Schneider. Serial opowiadał o perypetiach załogi supernowoczesnego okrętu podwodnego noszącego właśnie nazwę "Seaquest". Tematyka pierwszego sezonu obejmowała zagadnienia ekologii i ochrony oceanów na ziemi. Drugi sezon stracił na poziomie, gdyż producenci dodali podróże w czasie, potwory morskie i kosmitów. Przedobrzyli, Schneider odszedł i oglądalność spadła. W połowie trzeciego sezonu zaprzestano produkcji. Tym niemniej , pierwszy sezon nadal ogląda się świetnie mimo iż CGI nie takie, jak teraz. Zachęcam do zapoznania się z "Seaquestem" ,jeśli ktoś nie miał okazji. Model tytułowego okrętu podwodnego był moim marzeniem od kilku lat. Szukałem go na aukcjach zagranicznych , niestety zawsze cena była przerażająca. Niedawno udało mi się zakupić go u kolekcjonera z Polski Mimo małej ilości części (ledwie szesnaście elementów) łajba ma ponad pół metra długości. Czas nie nadgryzł plastiku i części są wykonane bardzo starannie, łącznie z charakterystyczną , łuskowatą powierzchnią okrętu. Sklejał się bardzo dobrze. Używałem farb Vallejo oraz srebrnej emalii Humbrol. Masowo w użyciu był suchy pędzel oraz czarny "łosz". Efekt na zdjęciach , zapraszam do wyżywania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Bardzo mi się podoba! Świetna "skóra" i morskie dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Fajnie to wyszło, malowanie cacy Btw pamiętam ten serial był spoko już takich nie robią niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Fajniutkie te małe żółte batyskafy. Malowanie naprawdę niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Kurna, szukam tego modelu nie wiem już ile. Jak wspomniałeś, na zagranicznych aukcjach ceny są spore. Ja mam tylko Stingera w kolekcji. Przy okazji, kupiłeś go od Krzyśka Sz.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Serial uwielbiałem jako dzieciak, dobrze widzieć ten model w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Listopada 2013 Autor Share Napisano 18 Listopada 2013 Dzięki wszystkim:) Przy okazji, kupiłeś go od Krzyśka Sz.? Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Fajny efekt uzyskałeś Podoba mi się. Od paru dni oglądam odcinki SeaQuesta, wpadłem teraz do działu sci-fi a tu taka perełka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Serial uwielbiałem jako dzieciak, dobrze widzieć ten model w galerii Mam dokładnie takie same odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi