Skocz do zawartości

Sd.Kfz.165 Hummel - Dragon 6321

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przy drobnych spawach jak dla mnie lepsze niż robienie wałeczków z masy . Poszukuję rysunków lub dobrych zdjęć uchwytu zaznaczonego na zdjęciu, brak tego w zestawie.

vt7p.jpg

• 1 month later...
Napisano

Witam

Wydziergałem na podstawie fotek to ustrojstwo, myślę że powinno być ok. jakość zdjęć nie powala ale szczegół widać dobrze.

hum_25_02_zps52933820.jpg

hum_25_02_2_zps36567267.jpg

Napisano

Ach ta dokładność, na poziomie muszę przyznać.

Napisano (edytowane)

I co ja robię tu, co ty tutaj robisz..... To jedynie mi teraz przez głowę przechodzi. Super robota.

Edytowane przez Gość
Napisano

sporo tych detali w nim do roboty, ale warto bo wszystko będzie widać. Boję się tylko malowania wnętrza, żeby nie zepsuć całokształtu.

• 2 weeks later...
Napisano

Kolejny etap na ukończeniu. Porobione błotniki, uchwyty pod osprzęt, mocowanie lampek, listwa pod zapasowe gąski i parę innych dupereli. Teraz do roboty podwozie i cała nadbudówka - sporo dłubania. Zdjęcia ciemne - robione kompaktem, ale szczegół dobrze widoczny.

08_03_1_zps0beef192.jpg

08_03_3_zpsaf586761.jpg

08_03_2_zps0455fb5a.jpg

Napisano

przesada ale dziękuję, próbuję w miarę swoich możliwości jak każdy. A przy okazji mam pytanie do tego elementu, bo nie znalazłem takiego zdjęcia, które by na 100% rozwiało wątpliwości.

zebro_zps708f22cc.jpg

czy płaskownik (strzałka czerwona) jest spasowany krawędzią do żebra (strzałka żółta) na równo z jego płaszczyzną, czy podobnie (wystaje) jest mocowany jak na widoku z lewej strony tzn. wystaje poza lico żebra (strzałka niebieska). Dragon zrobił tak że równomiernie wystaje po obu stronach, natomiast w blaszkach Part-a wystaje tylko z jednej strony.

• 3 months later...
Napisano

Witam

Mam pytanie dotyczące gąsek. Dragon daje w zestawie gąski z pełnym zębem. Na zdjęciach występują zamiennie z pełnym i pustym. Chciałbym zrobić gąski ruchome i tu są dostępne gąski AFV Club 35179 z pełnym zębem lub FRIULMODEL ATL-04 z pustym. Nie ukrywam, że wolałbym kupić te z pełnym - połowa ceny friuli. Stąd moje pytanie, czy do tego modelu z pełnym zębem będą poprawne??