ManiekB Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Planuję tego potwora pomalować w trójbarwny kamuflaż. Tak jak na tym zdjęciu Pojawił się problem. Malowałem Pactrą A104 Dunkelgelb 1943 rozrzedzoną Pactrą A0 (rozcieńczalnikiem), ale zdjęcia wyszły tak : Czy tak wygląda prawidłowy Dunkelgelb 1943 RAL 7028 ? Bo jakoś tak wyszedł mi kolor oliwkowy. To samo wychodzi z farbą Italeri 4796AP. Macie jakieś propozycje co do farb akrylowych o prawidłowym odcieniu RAL 7028? Maluję aerografem. P.S. Kupię to http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=10706 Mam pytanie. Gdzie na tym zdjęciu widzisz kamuflaż trójbarwny? Malowanie tej armaty dokładnie o nazwie "Robert" to baza ciemnoszara, z wężykami w kolorze dunkelgelb nie przykrywającymi oznaczeń w kolorze białym na szarym tle. Działa te nie miały trójkolorowego kamuflażu (to tylko wymysł amerykanów w muzeum). Podobnie malowany jest "Leopold". tylko bardziej dokładnie pokryty jest kolorem dunkelgelb (lub podobnym). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Dzięki za interesujące info. Mam prośbę, podaj mi źródło tych informacji, bo jakoś szukałem i nie znalazłem. A bardzo się przyda, bo to uprościłoby mi całą pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Dzięki za interesujące info. Mam prośbę, podaj mi źródło tych informacji, bo jakoś szukałem i nie znalazłem. A bardzo się przyda, bo to uprościłoby mi całą pracę. Tu masz wszystko o tej armacie i innych kolejowych działach. http://www.one35th.com/model/k5/k5_frme.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Dziękuję za rozjaśnienie sprawy z malowaniem. No to teraz trzeba się przestawić na nowe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Nie ma sprawy sam mam tą armatę z Trumpetera 1:35 i czeka na sklejenie. Ale to po skończeniu lokomotywy Ty2 tej z podpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Widziałem, mega wykonanie. Te szczegóły wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2015 Zanim zacznę składać dalej model to najpierw trzeba pomalować elementy, do których nie za bardzo będzie dostęp. Dotyczy to wnętrza komory, elementów mocowania działa i samego działa. Kolorem bazowym jest farba Vallejo Model Air 71056 (RAL 7021). Zdjęcia robione dzisiaj na dworze, łapałem moment, kiedy nie padał deszcz. Dlatego nie ma żadnych białych kartek i tego typu innych zabiegów. Cała długość tego elementu to ok. 620 mm Powoli prace idą do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi