bartek33365 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Karaś skończony czas na następny model. Tym razem polski Łoś w 1/48. Monografie z których będę korzystał przy budowie. Blaszki które dostałem w konkursie na innym forum. Za co jestem bardzo wdzięczny. Oraz wersja malowania którą wykonam. Od razu zadam pierwsze pytanie. Jaki kolor wnętrza? Srebrny, szary czy khaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Preferuję broń pancerną, ale Łosia nie odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 oj przerabiałem dwa razy ten zacny zestwa z czego raz z waloryzacją także będę zaglądał - może pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Również pozwolę sobie zasiąść i kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Wiedza moja zerowa ale proponuje srebrne wnetrze.Gdzies tam czytalem ze takowe jest poprawne,nawet na przodzie kadluba.Nie chce Ci podsuwac domyslow;zrobisz jak chcesz ale masz we mnie kibica. P.S.Tu masz troche przodu http://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/2/t/152985.aspx?sort=DESC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Dzięki na pewno się przyda. Na pewno srebrny odpada. Widać zdrapania farby. To może byc albo khaki albo jak niektórzy piszą szary podchodzący pod niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Witam,trochę materiałów na temat Łosia http://scalemodels.ru/modules/forum/viewtopic_t_30390.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Pierwsze prace przy Łosiu. I szykuję się długa walka z ogonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Witam. Fajnie, że kolejny samolot z szachownicą z okresu 20-lecia międzywojennego. Będziesz miał sporo zabawy i rzemieślniczej roboty przy tym modelu. Jest co poprawiać. Ciekawych rzeczy na temat Łosia możesz dowiedzieć się z Mini Repliki. K.Sikora napisał wiele interesujących materiałów na temat tego samolotu. Odnośnie koloru wnętrza - wg. K.Sikory wszystko wskazuje na to, że najbliższym prawdy jest kolor, którym malowano samoloty z zewnątrz. Stąd widoczne odpryski farby. I co istotne, ta farba nie była matowa. Przeglądając fotografie archiwalne, wydaje się, ze to co najmniej półmat. Pozdrawiam, życząc dużo cierpliwości. AMO_Graphic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Kolejne zdjęcia. Kokpit pomalowany Ogon poprawiony I porównanie silników zestawowych z żywicznymi które wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2013 Kolejne prace przy Łosiu. Wnętrze skończone i zamknięte. I coś na zaostrzenie apetytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 24 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2013 Bez odzewu, trudno. Łoś sklejony i zaszpachlowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Brak odzewu nie świadczy o braku zainteresowania. Ten warsztat spowodował u mnie chęć zrobienia Łosia choć to totalnie nie moja tematyka Edytowane 28 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 ja tam podglądam cały czas - podoba mi się ta maszyna i ta skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2013 Ostanie prace przy Łosiu w tym roku. Oczywiście jest gotowy do nakładania podkładu. Tylny ogon po poprawkach I chłodnice, było trochę pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 Łoś dostał podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 miło popatrzeć na taką sylwetkę, zapowiada się na prawdę fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 Dzięki Jedziemy dalej Łoś dostał pierwszy kolorek, a mianowicie Polish Blue II Na podkład kolorek Preshading I jeszcze raz kolorek Jutro postaram się wrzucić lepsze zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Bardzo fajnie to wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 zmieniłeś malowanie na Luftwaffe czy zdjęcie przekłamuje kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 Podejrzewam że to wina światła i dlatego jest inny kolor. Dół jest pomalowany tak jak napisałem wcześniej czyli Polish Blue II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 Najpierw obiecane zdjęcie. I kolejny kolor Polish Khaki II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 Góra po poprawkach. I pomalowane silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Będziesz jakoś różnicował powierzchnie? W sensie czy można się spodziewać jakiś wypłowień itd? P.S. Daj większe foty silników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 Zdjęcie dam jutro a co do wypłowień to myślę o czymś delikatnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi