mirage3 Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Kalki tak same z siebie się porwały czy po płynach sfiksowały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 1 Maja 2014 Autor Share Napisano 1 Maja 2014 Kokardzie na spodzie pomogłem paluchem - chwila nieuwagi. Na górze chyba płyny zaszkodziły. Położyłem na MicroSeta, polałem Hypersolem Agamy i wyszło takie nie wiadomo co. Wcześnie potestowałem sobie holenderskie kalki z zestawu i żadnych sensacji nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Na górze chyba płyny zaszkodziły. Położyłem na MicroSeta, polałem Hypersolem Agamy i wyszło takie nie wiadomo co. Koktajl Mołotowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 1 Maja 2014 Autor Share Napisano 1 Maja 2014 Koktajl Mołotowa ? W rzeczy samej. Tak czy owak to już historia. Zdarłem 500-ką na mokro do plastiku, zamalowałem, zbarokowałem i... jestem w punkcie wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 .. jestem w punkcie wyjścia. Polecam Pmask, bogata oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Ech, ot i modelarskie "schody" ale punkt wyjścia to też niezły efekt, mi kiedyś na jednym modelu zostały ślady po podobnych zabiegach i straciłem do niego zapał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Jakieś fatum mnie prześladuje. Seriale od Trumpetera i fin flashe z Tally Ho siadły pięknie na SET-SOL. Rondle na SET, podlane Hypersolem pomarszczyły się i pięknie weszły w linie i... tak im już zostało. Po zmyciu debonderem przyglądałem się ścianie... Polecam Pmask, bogata oferta. Coraz śmielej się zastanawiam, ale... mam jeszcze kilka różnych zestawów rondli. Za którymś razem MUSI się udać. Ech, ot i modelarskie "schody" Plus jest taki, że można poćwiczyć precyzyjne malowanie aerografem. EDIT - do diabła z photobucketem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Kalkomanie udało mi się położyć za trzecim razem. Błysk, łosz i mat - gotowy do zużywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Kalkomanie udało mi się położyć za trzecim razem. ..no to sukces. Czekam na zużywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Czekam na zużywanie. Pierwszy raz będę brudził na mat więc może być ciekawie. Chociaż potestowałem sobie na starym skrzydle od Spitfajera i efekty zdają się być mocno obiecujące. A w międzyczasie przygód ciąg dalszy - tym razem goleń podwozia wymagająca interwencji. Ciekawe co jeszcze może się stać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Pierwszy raz będę brudził na mat więc może być ciekawie. ..liczę na mały sbs. P.S. Zawołaj egzorcystę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Coś tam zużyłem i pobrudziłem. ..liczę na mały sbs. Na to zbyt wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Ciekawe co jeszcze może się stać... Co się stało, to się nie odstanie: Kokardy na kadłubie są w złym miejscu. Pas przed usterzeniem za szeroki. Uwierzyłeś Chińczykowi, co malował instrukcję, a zdjęcia RB518 są w sieci za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Cz maja 01 2014, 12:57 Hmm... pierwsze podejście do kalek jakoś tak mało efektywne. N maja 18 2014, 21:28 Co się stało, to się nie odstanie: Kokardy na kadłubie są w złym miejscu. Pas przed usterzeniem za szeroki. Uwierzyłeś Chińczykowi, co malował instrukcję, a zdjęcia RB518 są w sieci za darmo. ..dobra rada jest wtedy dobra gdy jest w odpowiednim czasie! Długo czekałeś by błysnąć. To jest po prostu zwykła złośliwość z Twojej strony. Takie osoby jak Ty należy zwyczajnie ignorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Te chłodnice to jest odjazd !!! Takie szafy. A model ciekawy. Ciekaw jestem ostatecznych fot, bo nauczyłem się, ze takie malarskie eksperymenta nie należy oceniać przed końcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Kokardy na kadłubie są w złym miejscu. Pas przed usterzeniem za szeroki. Uwierzyłeś Chińczykowi, co malował instrukcję, a zdjęcia RB518 są w sieci za darmo. Masz absolutną trafność jak powiedział jubiler w Vabanku. Głowne założenie tego modelu to zlepić go do kupy, pomalować i przetestować kilka zupełnie nowych dla mnie technik. Fakt - bardziej przyglądałem się instrukcji od Chińczyka niż zdjęciom i najbardziej rzucającą się w oczy rzeczą jest ten pas. Ciekaw jestem ostatecznych fot, bo nauczyłem się, ze takie malarskie eksperymenta nie należy oceniać przed końcem Sam jestem mocno ciekawy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 ..dobra rada jest wtedy dobra gdy jest w odpowiednim czasie!. Dobra rada jest zawsze dobra. Nawet jak "rada" nie jest radą, a informacją, jak w tym przypadku. Przyjmij może ( tu będzie darmowa porada ) że to naturalna sprawa na forach internetowych. Tych gdzie ludzie mogą dzielić się swobodnie swoimi przekonaniami, obserwacjami, czy innymi subiektywnymi odczuciami i ...poradami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Ciąg dalszy... Przejechałem filtrami górę i zrobiłęm ołówkiem trochę odprysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 zdradzisz co to był za filtr? a modelik klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 No właśnie, trochę tajemniczy jesteś. Zaraz jakiś gawędziarz napisze że się tak nie brudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 21 Maja 2014 Autor Share Napisano 21 Maja 2014 Najpierw dark brown i wash for NATO AK ścierane szerokim pędzlem zwilżonym łajtspirytem i do tego pare kropek ciemnobrązowej farby olejnej tu i ówdzie roztarte tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Prawie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Noo....fajne te malowanko pan tu zapodałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Noo....fajne te malowanko pan tu zapodałeś Dzięki. Stanął na własnych kołach. GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi