radett Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Zapowiada się na koniec 2013 pojawienie kalek do polskiej przedwojennej pancerki, zarówno w skali 1/72 jak i 1/35 (oraz 1/25 dla kartoniarzy waloryzujących swoje modele - co jest nowością) więcej na ten temat TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Ciekawy temat i na czasie. Ciekawe jak z ceną i jakością wyrobu, bo z tym wytwórcą jeszcze się nie zetknąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Moglby kto przekleic fotki dla tych, ktorzy nie udostepniają swoich danych Cukiermanowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 11 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2013 takie sznureczki: 1 2 co do cen to orientacyjnie co udało mi się wstępnie dowiedzieć: 1/72 - 20 PLN 1/35 - 30 PLN 1/25 - 45 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Interesujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 72-fajnie,fajnie.Oby więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Pierwsze 10 pozycji (malowań) z 1 zestawu wreszcie pozwoli na zmianę monotonii kamuflaży. Brawo za inicjatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Brawo za inicjatywę. No super, tylko jedna rzecz, gdzie jest tyle modeli w plastiku, do których te kalki pasują. Już raz była taka akcja z polskimi kalkami, powinieneś pamiętać, wydana przez Adama Jońce i ... d.. blada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2013 plastikowe i żywiczne do kupy to trochę jest da się coś z tego ustrugać. Poza tym to nadal temat rozwojowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 plastikowe i żywiczne do kupy to trochę jest da się coś z tego ustrugać. Poza tym to nadal temat rozwojowy No właśnie, rozwojowy. Jak mogę coś zasugerować, to proponuję zainteresować się nad kalkami do tego co i tego co będzie, mówię o serii Wrzesień 1939. Ma to przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 12 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2013 to z polszczyzny co będzie w serii Wrzesień '39 śmiało można zaopatrzyć wspomnianymi wyżej kalkami 1/72 bo są one na tyle uniwersalne że zapewniają różne możliwe konfiguracje oznaczeń. Ten sam zestaw kalek można też użyć do wszystkich dostępnych w handlu obecnie i w przyszłości modeli sprzętów polskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Tak jak pisałem powyżej. Widzę np. oznaczenia do Wz.29 w skali 1/72, którego posiadam i wreszcie będę mógł o kalkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Już raz była taka akcja z polskimi kalkami, powinieneś pamiętać, wydana przez Adama Jońce i ... d.. blada. Nic dziwnego bo jakość też była do d... Miałem zestawy do 1/72 i odesłałem autorowi. Pomysł był bardzo fajny tylko wykonanie żenująco słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2014 już do nabycia TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi