Artek Napisano 22 Maja 2006 Autor Share Napisano 22 Maja 2006 Działo się robi: a esdek po pierwszej warstwie żółciutki jak kaczu... ehm jak kurczątko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 24 Maja 2006 Autor Share Napisano 24 Maja 2006 Esdek już z zielonymi plamami (wątroba coś chyba mu nawala) i po suchym pędzlu ale jeszcze bez rdzawobrązowych paseczków oddzielająych oba kolorki: armata się robi : I mam pytanko odnośnie nr bocznego. Czy na esdekach było tak jak w panzerwaffe?? Tzn. od lewej: kompania, pluton, wóz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 Witam Czy na esdekach było tak jak w panzerwaffe?? Tzn. od lewej: kompania, pluton, wóz?? Wg materiałów które posiadam, tak. Model bardzo mi się podoba Czekam na dalsze postępy. Mam tylko wątpliwości do tej szpary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 Mam tylko wątpliwości do tej szpary Pozdrawiam Wygląda to, jakby dolny element był cofnięty nieco do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 26 Maja 2006 Autor Share Napisano 26 Maja 2006 Ha i tu jest cały dynks właśnie.... Dragon dał nową część górną ale stare zasobniki boczne. Całość pasuje do siebie jak pięść do oka. Te zasobniki musiałem wypośrodkować tak żeby były dosunięte do przodu oraz żeby ta wklęsła linia siępokrywała i na części z zasobnikami i na części górnej. http://www.network54.com/Forum/110741/message/1143320240/&pp=x Tutaj widać jak inny modelarz miał ten sam problem. Tylko że jemu bardziej odstaje. Jednak AFV robi dokładniej Wczoraj wziąłem w obroty mój gąbeczkowy aerograf i wyszło tak.... Myślałem że będzie lepiej.. no ale zawsze to lepsze niż takie "od szablonu" malowane pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 Tak se teraz myślę, że ten zielony na krawędziach chyba też powinien być gąbeczkowym aerografem zrobiony i gdyby mniej farbki dać to by mógł być efekt inny (bo by pewnie wyszło mieszanie brązu i zieleni). Z daleka wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 Ha i tu jest cały dynks właśnie.... Dragon dał nową część górną ale stare zasobniki boczne. Całość pasuje do siebie jak pięść do oka. Mam ten sam problem Dłubie sobie Pz IV z Dragona i jest tam taka szpara że uuuuu..... Od dłuższego czasu zastanawiam się co zrobić? Jeszcze jedno. Trochę późno, ale może uda Ci się zmienić. Wydaje mi się, że w tym miejscu powinna być płaska zaślepka zamiast wizjera. Przynajmniej tak zauważyłem na wszystkich znanych mi zdjęciach. Można zerknąć np. tu: http://www.czolgiem.com/niemcy/foto/sd251x22d.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 26 Maja 2006 Autor Share Napisano 26 Maja 2006 Z tymi kreskami brązowymi jeszcze coś podziałam... A z tą zaślepką to kapnąłem się już po fakcie (Dragon odwalił kolejną pańszczyznę) ale dorobiłem te malutkie oczka z drucika na burtach i całość ma być późną SdkFz 251 D zaadaptowaną pod PaK'a. Oryginalnie robione Pakwageny nie miały tych uchwytów i zamiast prawej osłony wizjerów miały taką zaślepkę. Cóż teraz juz wiem że nawet przy modelach Dragona trzeba 10 razy porównywać wszystko ze zdjęciami zanim to się sklei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 26 Maja 2006 Autor Share Napisano 26 Maja 2006 As pik robi tik i ogłasza syn dobosza, że trzy śledzie i lepiej nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 26 Maja 2006 Share Napisano 26 Maja 2006 Nieźle kolego... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 27 Maja 2006 Autor Share Napisano 27 Maja 2006 osłona działa juz praktycznie gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 29 Maja 2006 Share Napisano 29 Maja 2006 Mnie sie bardzo podoba :Ddawaj dawaj nie zwalniaj tempa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 29 Maja 2006 Autor Share Napisano 29 Maja 2006 No to daje Kolejne postępy. Działo już prawie gotowe, część główna złoszowana kołyska(?) jeszcze nie. Jak widać na drugim zdjęciu będę musiał poprawić jeszcze otarcie farby oraz ślady po wypychaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 30 Maja 2006 Share Napisano 30 Maja 2006 swietne poprostu swietne...........od poczatku Twojej relacji jestem pod wrażeniem tych obdarc i zarysowan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 30 Maja 2006 Autor Share Napisano 30 Maja 2006 Działo gotowe w 98% i rozbite lusterko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 ten model dowodzi ze dobry modelarz to po prostu artysta :-) jestem pod wrazeniem. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 5 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2006 Prace posuwają sięku końcowi. Dorabiam różne duperelki, będzie też skromna podstawka. A póki co dwie fotki coby napięcie rosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 7 Czerwca 2006 Share Napisano 7 Czerwca 2006 a gdzie fotka "pak the ripper" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 7 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2006 Jak mówi Pismo "Proście a będzie wam dane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 8 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2006 Skończyłem robić takie szpejostwa ... a jeszcze trochę pierdółek zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 Skończyłem robić takie szpejostwa ... Ładne śmieci, szczególnie skrzynki mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 Zastanawia mnie ten czarny kolor łusek... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 MNIE SIE POCZąTKOWO WYDAWAłO ZE TO KREDKI PASTELE ale bez obrazy- nie miałem okularów :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 8 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2006 Kolor łusek jest ciemnozielony. Wg tego co wiem w 1945 i 1944 chyba też łuski były robione z lipnej stali i malowane na zielono albo czarno. Do tych paści dojdą jeszcze karabiny obsługi trzy puste łuski MG42 z celownikiem plot (nie mogłem się oprzeć) oraz... gramofon który dziś skonstruowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 9 Czerwca 2006 Share Napisano 9 Czerwca 2006 nie ni jak dla mnie to te pierdolki sa EXtraaa gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi