Nugget Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Witam, jako że nabrałem trochę doświadczenia zamierzam zrobić swoją pierwszą dioramę. Jestem w trakcie strugania budynku, narazie wyrobiłem tyle, może troche za pozno zeby dodawać, bo pewnie ma trochę błędów juz nie do zniwelowania ale pierwszy raz takie cos robię. Kompozycje będę dostrajał na bierząco. Na dioramie będzie pojazd - Gepard z którym będę musiał popracować, bo ma wiele szpar do zaszpachlowania, ale to już gdy skleję go już zupełnie. Zapraszam do zaglądania. Bardzo mnie to ciekawi jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Nie wiem jak daleko jesteś posunięty w pracy nad budynkiem, ale wygląd murów jak na ten moment jest bardzo ciekawy (sądzę że jest jeszcze przed malunkami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Diorama budynku jest zaj..... Czekam na postęp prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2013 Jeszce nie malowałem. Dzięki panowie za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Jeszce nie malowałem.Szczerze powiem że zostawiłbym jak jest, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2013 Rozważe to np. nakładając same filtry, niektóre miejsca potrzebują zjednolicenia i korekcji, mam troche czasu do zastanowienia bo robie cały czas dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 No no będę podglądał z zainteresowaniem, domek wygląda bardzo obiecujco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Moim zdaniem cegły w nadprożu nad oknem powinny wystawać z obu stron. Jak nie mozesz drobic to chociaż dorysuj albo wydrap pare cegiełek. Poza tym fajne. Edit: Są, nie dostrzegłem zrazu, ale zaklej tę szparę miedzy rama okna a nadprożem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Budyneczek pierwsza klasa. Zapowiada się arcyciekawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 15 Lutego 2014 Autor Share Napisano 15 Lutego 2014 Brnę dalej z tym, jakoś super może nie jest, ale mój pierwszy budynek więc jakiś super efektów się nie spodziewam, ze zdjęć też do końca nie jestem zadowolony, ale widać coś na nich mam nadzieje, dachówka już prawie skonczona, jeszcze tylko będę ją musiał trochę poprzebarwiać, krzak przy schodach wywalony na jednym zdjeciu już go nie ma w to miejsce leci kosz wiklinowy, do skrzyni przy schodach dojdzie jeszce parę buteleczek po winie, i ogólnie wiecej śmieci wokoło, do pomalowania zostały drzwi warsztatowe-frontowe, ale nie wiem jeszcze jak to zrobić, bo są tutaj bardzo grube futryny i czy wybrać reż oliwkowo-zielony i polecieć po całosci, chyba tak zrobie żeby kolorystycznie współgrało. Potem zajmę się malowaniem terenu na jasne barwy i dalszą roślinnoscią, pozostałościami kosteczki przy domu, jakąś trawą no i Gepardem który czeka na malowanie, zostana figurki, trochę tego jest ale powinienem się wyrobic na Bytom. Ostatnie zdjecie najlepsze, bo najbardziej rzeczywiste barwy oddaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Bardzo fajnie to wygląda tlyko czy do tego gepardzika dodasz figurki? Jeżeli tak to łądnie by było gdybys dał figurkę na schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 W mojej koncepcji na tym krzesełku ma siedizeć, ale jeszcze pewnie będą jakieś poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 O tym nie pomyślałem... Dobry pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Dalej zastanawiam się jakim kolorem pomalowac te drzwi warsztatowe, chyba zaryzykuje też tym zielonym, a te grube "futryny" zostawie jakie są, tak to teraz wygląda, lepsze foty teraz. Balsą będę oklejał na koncu aby znowu bezsensownei jej nie pobrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Jeżeli masz w posiadaniu farby Cytadeli to radzę Calthan Brown, natomiast jeżeli chodzi o Valejo to Saddle Brown. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Raczej zielone będzie, ale to też ryzyko, narazie się wstrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 No dobra ja cie ponagalał niebędę, a jeżeli nie masz pommysł na tytuł to mogę wymyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Nie musisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 Widzę, że jakiegoś wielkiego zainteresowania nie ma, ja tworzę dalej, stan na dziś pokazany an zdjęciach, zacząłem dodawać roślinności i pracować nad terenem, te plamy na ziemi już wyschły coś mi kapnęło jakis rozpuszczalnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Nawet już widać gdzie będzie stał czołg Czym pomalowałeś te drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 A rozcienczyłem oleje i podmalowałem, a potem pobrudziłem pigmentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Aha... mam jesze pytanko jakiej firmy są te kwiatki i fajnie jakbyś pomalował korki wina (wiem że to bojowe zadanie ale fajnie by wyglądało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 A butelki tylko prysnąlem przy okazji, oczywiscie w planach miał być malowany detal. Nie za bardzo rozumiem o jakie kwiatki ci chodzi, bo wszystko co masz na podstawce od podstaw właściwie robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Chodzi m i o różnego rodzaju rośliny na dioramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 Nic kupionego z roślinności tu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi