PKD4GA Napisano 25 Września 2007 Share Napisano 25 Września 2007 (edytowane) Mi-24W - Radom-Sadkow 29.08.2007 - Air Show 2007 Nr 956 Mi-24D - Radom-Sadkow 29.08.2007 - Air Show 2007 Nr 585 Pozdr. Pawel Edytowane 26 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 Super Pawel, masz moze jakas fotke 956-ki z dalszej odleglosci ? 585-ka jest z Pruszcza i to raczej chyba jeszcze wersja D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Września 2007 Autor Share Napisano 26 Września 2007 Pawel, masz moze jakas fotke 956-ki z dalszej odleglosci ? - bede szukal moze gdzies jest taka fotka... a moze Majek ma ? 585-ka jest z Pruszcza i to raczej chyba jeszcze wersja D - no racja qrczaki Dzieki za poprawke... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 D - no racja qrczaki Dzieki za poprawke... Spoko Wybrales dwa ciekawe egzemplarze. Pierwszy to ostatnia maszyna wersji W jaka otrzymalismy. Jedyna, na ktorej widac juz male modyfikacje zastosowane pozniej w wersji P. Drugi to jeden z dwoch ostatnich, dostarczonych smiglowcow wersji D. W tym natomiast widac juz elementy wersji W. Warto by dorwac jeszcze gdzies typowe , czyste wersje D i W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 Pawel, masz moze jakas fotke 956-ki z dalszej odleglosci ? Ja powinienem mieć, ale jaka odległość Cię interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 No tak aby bylo widac w calosci jak sie prezentuje w tym ciekawym kamuflazu. Chyba juz maluja tym co maja pod reka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 Jak mam to fotka będzie jutro wieczorkiem Chyba juz maluja tym co maja pod reka Dlaczego tak piszesz? Przecież to kamuflaż nie malowany w jednostce. ale kto widział niemieckiego Bo-105 może w zupełnosci stwierdzić że malują tym co jest pod ręką Troche przypominał nasze stare Mi-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 Dlaczego tak piszesz? Uklad plam podobny do malowania fabrycznego ale te kolory. Zreszta czy jeszcze jakis egzemplarz ma dokladnie te same. Jakos tak w drugiej polowie lat 90-ych WZL-1 zaczal strasznie paskudzic poremontowe malowania dla 56 pulku. W 49-ym tez to nie ominelo ale roznice nie byly tak duze. Przynajmniej na ex. niemieckich maszynach. Jak widac teraz pozlewali wszystko co mieli i wyszedl im jeden kolorek Ten to dopiero jest fujjjjjjjjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Września 2007 Autor Share Napisano 26 Września 2007 Jedyna fotka #956 jaka zrobilem z odleglosci wyglada tak: Wlasciwie to fotka detalu Bryzy, ale sie przydala i tu. Qrcze myslalem ze Hokej to Hokej - a tu takie historie... Powloka na #956 byla mocno "zjechana", ale Niemcy na jednym z BO-105 tez mieli podobne problemy. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/52b0ed78db0c0c83.html Wszystkich pobil jakoscia powloki litewski An-2 na ktorym farba odpadala platami po dotknieciu - wiem bo... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 Wlasnie mnie tak zastanowila jedna rzecz... Hokej... Nie Hind (lania)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 26 Września 2007 Autor Share Napisano 26 Września 2007 Lania to w NATO, a Hokej to w Polsce - od ksztaltu ogona ktory przypomina kijek do hokeja. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 AAaaa... No wlasnie. Bo jak z tamtym Mikolajkiem z biura prasowego wtedy gadales o tym Hokeju, to ja sie tak kurde zastanawialem... Wydawalo mi sie, ze uslyszalem o nazwie natowskiej, ale sie odzywalem, zeby na dyletanta nie wyjsc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 Mi-24W n/b 734 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIR6 Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 a to " w " z festynu lotniczego w mirosławcu 8 wrzesień 2007 -- boczny 728 ciekawostka to brak ispanki i jasno zielony lewy statecznik poziomy tylko od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Przedstawiam zdjęcia MI-24 n/b 728 (tak jak wyżej ) Zdjęcia pochodzą z V MPL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Lotnikiem nie jestem, ale Mi-24 to prawie jak czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi