KrzychuP Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Cześć ,z racji tego że chwilowo jestem bez pracy i do tego przeziębiony ,wygrzebałem sobie tego potworka: z racji iż IV nie są moimi ulubionymi pojazdami wszelka pomoc się przyda.Model dostanie kadłubowe ekrany od Abera(dzięki Tomku za wsparcie ,mam już spory dług wobec Ciebie) i prawdopodobnie coś z podstawowej blaszki też Abera. Polepilem ,pomalowalem ,jest kiepsko bo kiepski aerograf,kiepskie Valejjo Air się trafiło ,no i za zdolny w malowaniu tymi farbami nie jestem. boczne włazy w wieży zrobiłem sobie ruchome(taka faneberia mnie dzisiaj strzeliła) włazy kierowcy ,strzelca ,dowódcy pewnie też będą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Pobawiłem się dzisiaj osłonami i zrobiłem jedną stronę(niekompletnie) Zęby są z blaszki ale mocowanie z zestawu(plastikowe)no nie na moje trzęsące się ręce to jest,jeszcze mi mój kocur przeszkadzał jutro zrobię prawą stronę i wchodzę na wieżę(osłona będzie wykonana własnoręcznie z puszki po napoju) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Najważniejsze to mieć radochę z lepienia - bez względuna to jaki to zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2013 Zestaw jest bardzo dobry a radochę mam zawsze,gorzej z aerkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 18 Grudnia 2013 Share Napisano 18 Grudnia 2013 Zestaw jest bardzo dobry a radochę mam zawsze,gorzej z aerkiem. Byłbym ostrożny z takimi opiniami tutaj jest bardzo dobry zestaw viewtopic.php?f=87&t=38438 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Zaglądam bo IV to mimo wszystko piękny pojazd. Jakbyś coś potrzebował to daj znać bo trochę materiałów mam po budowie swojej (muszę ją w końcu wykończyć ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 A zimmerit ? W końcu to H . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 19 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2013 No właśnie będzie bez bo to wczesna wersja z dopancerzeniem i nawet nie wiem gdzie powinien się on znajdować poza tym mój egzemplarz go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 No to działaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2013 Nie wiem co mnie skłoniło do sklejania tej "czwórki" na razie potwierdzam/szukam schematów malowań do IV i zaczynam głupieć najbardziej prawdopodobne(trzeba dosztukować drugą lampę) "633" największa dla mnie zagadka. 1.to wersja G czy H ,położenie anteny sugeruje G(mogę się mylić)J.Ledwoch tak samo ,internet już nie. 2.Malowanie dwu czy trzykolorowe (J.Ledwoch sugeruje 3 kolory) internet i modelarze 2. Zdjęć "czwórki" z 20 DP o numerze 221 lub 212 nie znalazłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 20 Dpanc i wóz 212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2013 No i super, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Chyba mam nawet pod niego kalki numeryczne i dywizyjne ale to sprawdzę jak mi małżonka da spokój z porządkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2013 Spoko mam taki nr 221 wystarczy zamienić ten z Tamiyi ,tego słonia i pozostałe też są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 5 Lipca 2014 Autor Share Napisano 5 Lipca 2014 Panowie ,poległem.Czołg ma się dobrze ja niestety mniej pół roku poszukiwań bez rezultatu.Powiedzcie mi w końcu ten zestaw to wersja H czy późna G ,bo kalki ma do G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Krzychu jak znajdę chwilę czasu to wrzucę ci na warsztat lub PW opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 Szukając inspiracji na pomalowanie tego modelu znalazłem takie coś: patrzać od 3.55 "czwóreczka"z nr 102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 To kiedy malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Jak wytrzeźwieję Krzychu ,a poważnie jak się troszkę chłodniej zrobi.Generalnie jeszcze muszę to i owo poszlifować więc może jutro z rana ruszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Fociuchy rób bo Wszyscy ciekawi co tam grzebiesz Nałożyłem podkład o Tamiyiii i dodałem dopancerzenie gąsienicowe na dopancerzenie płytowe.Na razie jest na sucho bo trza to jeszcze dopasować ,szczególnie to po prawo na wieży ,a no i trza poszpachlować te wypychacze na gęsiach. Docelowo ma być tak: a teraz zabawa znajdź 7 szczegółów Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Gdzieś widziałem malowanie tego czołgu. Chyba w monografii 4 DPanc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Schemat będzie nieco inny ale z numerem 102 ,dunkelgleb w luźne zielone pasy jak na filmiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 No i wymalowałem "czwóreczkę".Możecie krzyczeć i bić .Malowałem z ręki...no dobra pomogłem sobie ołówkiem rysując orientacyjne kontury.Dobra tak to wygląda: lewa strona ,środkowy panel do poprawy Obecnie miejscowo dałem "błysk" pod kalki potem rozjaśnianie plam,różnymi takimi biedronkami,suchymi pędzlami ,kredkami. Tak się przy okazji zapytam tu powinny być gęsi z otworami w zębach,czy pełne? Pozdro. P.S zauważyłem pełno niedomalówek ale to już pędzlem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Gęsi z otworami. Pełny ząb to późne H. Choć różnie to bywało ale w tym przypadku otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 No to lipa ,bo mam tylko z pełnym ,a wycinać mi się nie chce.Dam te co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi