tu_es Napisano 17 Grudnia 2013 Napisano 17 Grudnia 2013 Witam Kolegów. Proszę o pomoc w poszukiwaniach w sieci główek gwoździ w 1:35. Znalazłem firmy ABER ale tylko główki śrub. Jest mi to potrzebne do desek do rampy i wieży strażniczej Cytuj
tu_es Napisano 17 Grudnia 2013 Autor Napisano 17 Grudnia 2013 Toś mnie zastrzelił z tymi rodzajami Cytuj
Lipstein Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 albo kropki gęstą farbą, które potem lekko szlifniesz. główki zazwyczaj są schowane w drewnie, więc może wystarczy je jedynie zaakcentować np. lekko wciskając igłę lekarską o średniej średnicy w miejsce, gdzie ma być gwóźdź, a w powstały ślad zapuścić jakiś środek imitujący podrdzewiałą główkę? Cytuj
tu_es Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Napisano 18 Grudnia 2013 I to jest najlepszy sposób W balsie będzie łatwo odcisnąć takie otwory Dziękuję wszystkim za pomysły Cytuj
GrzesiekW Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 http://www.martola.com.pl/pl141/produkty35724/brass_nails_rivets_50_pcs Cytuj
Czesio Napisano 18 Grudnia 2013 Napisano 18 Grudnia 2013 Kup sobie cynowy drucik powiedzmy 0,5mm i takie samo wiertło czy coś do robienia otworków, potem wystarczy w taki otworek wkleić kawałek drucika, odciąć nadmiar i lekko papierkiem zjechać. Patent z powodzeniem stosowany przez modelarzy okrętowych budujących modele żaglowców. No chyba że główki podrdzewiałe to patent z igłą i farbą chyba będzie najlepszy ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi