mkrzyska Napisano Sobota o 17:53 Napisano Sobota o 17:53 W dniu 24.08.2026 o 15:11, tcl74 napisał: Zdjęcie z Shizuoki brak opisu, trzeba samemu rozpoznać Trzeci od góry to raczej Furutaka. Czy te dwa okręty z pierwszego planu to Hasegawa? Czy coś innego, wiesz coś więcej? Cytuj
tcl74 Napisano wczoraj o 06:21 Napisano wczoraj o 06:21 Niestety, znalazłem tylko takie zdjęcie w relacji zdjęciowej. Bez choćby słowa opisu Cytuj
M.A.V. Napisano wczoraj o 06:52 Napisano wczoraj o 06:52 nie wiem co tu na siłę rozkminiać..... wszystkie jednostki z rodowodem japońskim - od góry do dołu : - śmigłowcowiec typu Hyūga - niszczyciel ZOP typu Asahi - krążownik ciężki typu Furutaka , co słusznie zauważył kolega @tcl74 - liniowiec typu Hikawa Maru (po militaryzacji w 1940) Cytuj
mkrzyska Napisano wczoraj o 09:16 Napisano wczoraj o 09:16 2 godziny temu, M.A.V. napisał: nie wiem co tu na siłę rozkminiać..... wszystkie jednostki z rodowodem japońskim - od góry do dołu : - śmigłowcowiec typu Hyūga - niszczyciel ZOP typu Asahi - krążownik ciężki typu Furutaka , co słusznie zauważył kolega @tcl74 - liniowiec typu Hikawa Maru (po militaryzacji w 1940) Nie chciałem rozkminiać jednostek tylko dowiedzieć sie kto te modele produkuje, mówię tu szczególnie o Furutaka czy Kako bo nie wiadomo który to. Cytuj
M.A.V. Napisano wczoraj o 09:53 Napisano wczoraj o 09:53 wszystkie w 1/350... nie wyglądają na wydruki 3D.... więc opcje są tylko jedne (od góry do dołu) : - Fujimi - PitRoad - BlueWaterNavy - Hasegawa 1 Cytuj
tojarro Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Jeśli to jedna firma to Fujimi wygląda sensownie. Po prawej zdaje mi się, że jest też torpedowiec typu Kiji? Cytuj
Janisz Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu To napewno Furutaka po za charakterystycznym malowaniem ( 3 pasy na kominie - Kako miał 1) widac wyrazie jeden szczegół którym sie różniły. Kako miał dwie rury parowe z boku komina a Furutaka jedną. Zdjecie nie jest najwyzszej jakosci ale dla mnie troche dziwnie wyglądają wieże i sam kadłub. Wieże jakieśkrótkie a kadłub zbyt pękaty w czesci dziobowej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi