mkrzyska Napisano 5 Września Napisano 5 Września W dniu 24.08.2026 o 15:11, tcl74 napisał: Zdjęcie z Shizuoki brak opisu, trzeba samemu rozpoznać Trzeci od góry to raczej Furutaka. Czy te dwa okręty z pierwszego planu to Hasegawa? Czy coś innego, wiesz coś więcej? Cytuj
tcl74 Napisano Niedziela o 06:21 Napisano Niedziela o 06:21 Niestety, znalazłem tylko takie zdjęcie w relacji zdjęciowej. Bez choćby słowa opisu Cytuj
M.A.V. Napisano Niedziela o 06:52 Napisano Niedziela o 06:52 nie wiem co tu na siłę rozkminiać..... wszystkie jednostki z rodowodem japońskim - od góry do dołu : - śmigłowcowiec typu Hyūga - niszczyciel ZOP typu Asahi - krążownik ciężki typu Furutaka , co słusznie zauważył kolega @tcl74 - liniowiec typu Hikawa Maru (po militaryzacji w 1940) Cytuj
mkrzyska Napisano Niedziela o 09:16 Napisano Niedziela o 09:16 2 godziny temu, M.A.V. napisał: nie wiem co tu na siłę rozkminiać..... wszystkie jednostki z rodowodem japońskim - od góry do dołu : - śmigłowcowiec typu Hyūga - niszczyciel ZOP typu Asahi - krążownik ciężki typu Furutaka , co słusznie zauważył kolega @tcl74 - liniowiec typu Hikawa Maru (po militaryzacji w 1940) Nie chciałem rozkminiać jednostek tylko dowiedzieć sie kto te modele produkuje, mówię tu szczególnie o Furutaka czy Kako bo nie wiadomo który to. Cytuj
M.A.V. Napisano Niedziela o 09:53 Napisano Niedziela o 09:53 wszystkie w 1/350... nie wyglądają na wydruki 3D.... więc opcje są tylko jedne (od góry do dołu) : - Fujimi - PitRoad - BlueWaterNavy - Hasegawa 1 Cytuj
tojarro Napisano Niedziela o 19:25 Napisano Niedziela o 19:25 Jeśli to jedna firma to Fujimi wygląda sensownie. Po prawej zdaje mi się, że jest też torpedowiec typu Kiji? Cytuj
Janisz Napisano Poniedziałek o 12:09 Napisano Poniedziałek o 12:09 To napewno Furutaka po za charakterystycznym malowaniem ( 3 pasy na kominie - Kako miał 1) widac wyrazie jeden szczegół którym sie różniły. Kako miał dwie rury parowe z boku komina a Furutaka jedną. Zdjecie nie jest najwyzszej jakosci ale dla mnie troche dziwnie wyglądają wieże i sam kadłub. Wieże jakieśkrótkie a kadłub zbyt pękaty w czesci dziobowej. Cytuj
Cypis Napisano Czwartek o 21:37 Napisano Czwartek o 21:37 Scale_3D wypuszcza w druku 3D w skalach 1/700, 1/350, 1/200, 1/144, 1/72 model okrętu podwodnego проект 940 «Ленок» (India) . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi