KAMIL90 Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Witam i zaczynam kolejny wątek z tytułowym pojazdem w roli głównej Jagdpanther Ausf G1 , poprzedni model trafił do kosza po próbie zmycia farby . Ale postanowiłem , że wykonam ten model jeszcze raz i zaopatrzyłem się w zestaw Dragona 6494 , gąsienice Friulmodel ATL-08 , plandekę od Panzer Artu i zestaw anten tego samego producenta oraz dwa zestawy Abera błotniki oraz osłony boczne. Mam nadzieję , że z tym modelem uda mi się dotrzeć do szczęsilwego końca .Na tym etapie ma złożone całe podwozie oraz założone gąsienice , zawieszenie jest w pełni ruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 temat zacny aczkolwiek ten obrus mi się nie podoba (kwestia gustu) i miałbym prośbę jak byś w następnej odsłonie pokazał trochę spawy jakie wykonałeś na górnej płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 ten obrus -dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Kolejna odsłona z budowy a ,że święta było więcej czasu to podgoniłem z budową . Jak zawsze wszelkie uwagi i spostrzeżenia mile widziane. Wstawiam trochę więcej zdjęć z budowy niż zawsze. temat zacny aczkolwiek ten obrus mi się nie podoba (kwestia gustu) i miałbym prośbę jak byś w następnej odsłonie pokazał trochę spawy jakie wykonałeś na górnej płycie. Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Jedziesz dalej.Jestem ciekaw jak ci wyjdzie ten model na razie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2014 Model praktycznie gotowy do malowania , czekam jeszcze na grille od abera i można malować. Jak widać na zdjęciach w modelu wymieniłem tubę na wycior z zestawu dragona od pantery f oraz popracowałem nad plandeką przy jarzmie działa , wygląda chyba lepiej teraz dodałem też uchwyty na drut do maskowania . Brakujące elementy zostały nie przyklejone celowo , zostaną doklejone po pomalowaniu kolorem bazowym.Doszedł również członek załogi i tu moje pytanie w jakim kamuflażu powinien być jego mundur , najlepiej żeby to był jakiś prosty wzór bo to będzie moja pierwsza figurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Zapowiada się śliczny kociaczek. "Obrus" możesz walnąć jakimś nie wojskowym kolorem. Będzie się odróźniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 3 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2014 Kamuflaż wymalowany i położone kalkomanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Super, jakimi kolorami go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Szykuję się bardzo dobry model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 numery to przypadek czy celowo?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Za sprawą dyskusji na innym forum postanowiłem poprawić kamuflaż rozjaśniając kolory , mam nadzieję że teraz wygląda lepiej . W następnej kolejności postaram się stonować kolory przy pomocy filtrów. Super, jakimi kolorami go malowałeś? Do wymalowania kamuflażu wykorzystałem farby , piaskowy to AK-Dunkelgelb AK713 , zielony Resedagun 716 , brąz Vallejo Model Air tank brown numery to przypadek czy celowo?! Co do numerów to sam nie wiem jak to zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Mnie się osobiście ta pierwsza wersja jakoś bardziej widziała, ale zobaczymy co będzie po filtrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Mnie się osobiście ta pierwsza wersja jakoś bardziej widziała, ale zobaczymy co będzie po filtrach. Myślę podobnie, ale sądzę, że efekt finalny będzie i tak super Mnie się "obrus" akurat podoba, takie mniej typowe podejście do tematu i jakaś różnorodność na tle zalewu "niemczyzny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Mnie się osobiście ta pierwsza wersja jakoś bardziej widziała, ale zobaczymy co będzie po filtrach. Myślę podobnie, ale sądzę, że efekt finalny będzie i tak super Mnie się "obrus" akurat podoba, takie mniej typowe podejście do tematu i jakaś różnorodność na tle zalewu "niemczyzny" Ja na chwilę obecną też jestem za "obrusem" wiele lepiej wygląda po malowaniu jak i sam model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2014 Po dłuższej przerwie w sklejaniu modeli wracam do tego hobby z powrotem . Model postanowiłem wyczyścić z farby i pomalować od nowa mam nadzieję że teraz wygląda lepiej niż poprzednio , zastanawiam się nad wykonaniem jeszcze kamuflażu ale chyba zostawię tak jak jest . Jak zawsze wszelkie uwagi mile widziane . Czas na zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Wymalowałem kamuflaż i położyłem filtr od miga tritional camo oraz namalował odpryski zimeritu do farby podkładowej , wiem że jeszcze dużo brakuje żeby wyglądało w miarę poprawnie . Wiem że zdjęcia są słabe ale jeszcze nad nimi pracuję . Na ostatnim zdjęciu brakuje zasobnika , przez przypadek oderwałem go przy zdjęciach. Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane . Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Fajnie wygląda, jakiej marki farba i rozcieńczalnik do kamo użyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Też ładne. Co do urywania części to już dwa razy poszedł mi skrajnik w Sdk-u. Następnym razem zainwestuję w metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi