Zekar Napisano 2 Marca 2014 Autor Share Napisano 2 Marca 2014 Witam, Pozwalam sobie zaprezentować moje figurkowe wypociny... I jeszcze przymiarka na podstawce: komin mu jeszcze okopć ;)i ta lufa też w sadzę trochę Komin już zrobiony . Co do kopcenia lufy, to powiem szczerze, że nie jestem raczej zwolennikiem tej praktyki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 nie sugeruję malowania połowy lufy na czarno ale w środku w hamulcu tego zbierało się trochę a nikt tego ze ściereczką raz tygodniu nie pucował ;) Szczerze powiem, że jak dla mnie super i się mnie podobuje! Figurki mają trochę za mocne światłocienie (brąz w zagłębieniach twarzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Mundury mi się podobają, ale mordki mają troszkę paskudne - pewne im zimno było. Wash troszkę na buźkach za mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 2 Marca 2014 Autor Share Napisano 2 Marca 2014 Dzięki za opinie! Pyski to zawsze była moja słaba strona, jakoś nie mogę się naumieć ich malować, a ci dwaj w dodatku i bez malowania mają takie zakazane mordy . Ale postaram się chociaż bardziej pościerać ten wash i dać tu i tam trochę rozjaśnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 Na podstawce model prezentuje się znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Witam, po dłuższej przerwie spowodowanej wyjazdem wracam do tematu. Zacząłem robienie błotka: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Na zdjęciach trochę słabo je widać. Spróbuj skupić się na nim ustawiając aparat nawet jeśli prześwietlisz górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 bardzo fajne błocenie, trochę zmieniłem ustawienia monitora i fotki stały się wyraźniejsze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 8 Maja 2014 Autor Share Napisano 8 Maja 2014 Dzięki za opinie, bazylms, masz rację, chyba faktycznie za ciemne to wyszło. Ale dam nowe fotki jak już dopieszczę błotko do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Witam, Prawie koniec. Dorobiłem kilka obić, poprawiłem błotko itp. Zostały jeszcze gąsienice do zrobienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Zrobiłem kilka (moim zdaniem) lepszejszych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Jedno z najładniejszych zimowych kamo jakie ostatnio było. W kilku miejscach można by jeszcze coś a'la biały wash zrobić, ale ogólne wrażenie bardzo dobre. Teraz jeszcze tylko gąsienice kolorystycznie dopasuj i będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Maja 2014 Autor Share Napisano 27 Maja 2014 Gąski gotowe, tak prezentują się na modelu ( nie są jeszcze założone na stałe) A tak na obecnym etapie wygląda to w całości: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Piękna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Świetnie się prezentuje . Będziesz jeszcze troszkę gąski od wewnątrz przybrudzał?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Maja 2014 Share Napisano 27 Maja 2014 Ja poproszę zbliżenie na figsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Maja 2014 Autor Share Napisano 27 Maja 2014 Będziesz jeszcze troszkę gąski od wewnątrz przybrudzał?. Pewnie tak, dodam trochę błotka po wewnętrznej stronie. Ja poproszę zbliżenie na figsy. Mówisz i masz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Dzięki, możesz coś napisać o ich malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Malowane i rozjaśniane pactrami nakładanymi aero. Niestety numerów nie podam, ponieważ kolorki były mieszane "na oko". Później jakieś oleje dla podkreślenia zakamarków i na koniec oczywiście lakier matowy. I to chyba wszystko jeśli chodzi o malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Tak mi to właśnie na malowanie aero wyglądało. Ja niestety tak nie potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 To nie taka znowu filozofia, ja też pierwszy raz malowałem figsy aero. Bierzesz pampra nakładasz kolor bazowy,a później od góry sikasz delikatnie jaśniejszym kolorkiem na wypukłe elementy, tak żeby zagłębienia fałd na mundurze pozostały w kolorze bazowym. Cała robota z cieniowaniem robi się praktycznie za ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Bardzo efektowne figurki, gratuluję efektu sam eksperymentuję obecnie z aero przy mundurach figurek do gier bitewnych i wcale nie jest to takie proste z początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi