grajek Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Witam Forumowiczów!, Po dłuższej przerwie w swojej ( i tak ) niewielkiej aktywności na forum, przedstawiam Wam co udało się do tej pory stworzyć. Pojazd większości pewnie znany, a mianowicie Iveco Stralis w barwach PEKAES. Miłego oglądania Oryginał: Model: Z tego miejsca serdecznie dzięki i pozdrowienia dla Andrzeja Kościaka - pomysłodawcy projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Super. Ale będziesz musiał teraz szybko umyć i odmalować oryginał, zanim malkontenci nie zaczną Cię męczyć o przybrudzenie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Wypasiony zestaw, jak prawdziwy. Jak zrobiłeś napisy i gwiazdki na naczepie? to kalki czy malowanie? ...spróbuj go aby ubrudzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Z przyjemnością bym umył jakby jeszcze istniał, ale nie został się ani jeden oryginał . Napisy i gwiazdki na plandece są wycięte z folii. Kiedyś jeszcze było logo PEKAES-u w pliku CorelDraw. Bardzo fajne rzeczy można zrobić. Reszta to kalki samoróbki drukowane na papierze do kalkomanii z laserówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Piękny model.Jak dla mnie super. Tylko Ci coś firanka nie wyszła (4 zdjęcie ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Tylko Ci coś firanka nie wyszła (4 zdjęcie ) pozdrawiam A czy każda firanka jest równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Jeden z najlepszych modeli PKSu jaki widzialem, dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stifler Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Model robi łał! jezeli ktos zacznie pisac negatywy to tylko z powodu nadmiaru zazdrosci, mysle ze kazdy chce miec taka prace na polce:) jak dla mnie naprawde dobra robota i ciekawe zdjecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Super! Jedna z niewielu bardzo dobrze wykonanych ciężarówek, a już na pewno: Jeden z najlepszych modeli PKSu jaki widzialem, dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Piękny zestaw Co kolejny Stralis z Pekaesu to lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Przepiękny Zastanawiam się czemu takie prace nie trafiają na fotkę admina? Następną razą poproszę warsztacik szczególnie z opisem malowania bo jestem pod ogromnym wrażeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Dzięki serdecznie wszystkim za opinie. Fakt żałuję, że nie umieściłem relacji z budowy. Następnym razem, a myślę że niedługo gdyż od stycznia ruszam z budową ot takiego czegoś w skali 1:24: W skali 1:87 już mam, ale taki trochę mało poruszający gdyż z kanapy już ledwo go widzę Wszystko już mam przygotowane. Fotosy na pewno będę robił w trakcie budowy, także na pewno się podzielę i zasięgnę Waszych rad. Jeszcze raz dzięki i życzę Wam wszystkiego dobrego czego nikt Wam jeszcze nie życzył w nadchodzącym 2014 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Świetne te foty. Jednak odrobina śladów eksploatacji z pewnością dodała by realności modelowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Ta F12 tka to jedna z moich ulubionych ciezarowek tamtej ery. Czekam na warsztat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Świetne foty, model jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Zastanawiam się jaki jest sens fotografować prawdziwą ciężarówkę i pokazywać, że to niby model? Nikt się nie da na to nabrać!! Gratuluję pięknej pracy. Ciężarówy to nie moja działka ale zawsze miło się ogląda takie rzeczy. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Bardzo ładny model tak jak piszą wszyscy. Ja mam jednaj jedną zasadniczą uwagę. Jak robisz ciężarówkę low deck to zbiornik na paliwo też winien być mniejszy i zdaje się, że widać na nim łączenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi