ZzB Napisano 28 Października 2014 Autor Napisano 28 Października 2014 Hej Remont dużymi krokami zbliża się do końca, więc w coby nie zwariować ze szczętem odgruzowałem kawałek biurka i spróbowałem pobawić się w podtrawianie. Najwdzięczniejszym tematem wydawała się ryflowana podstawa armaty. Efekt finalny widać na zdjęciu – jakość na powiększeniach jest zauważalnie niższa niż klasycznych fototrawionek, ale nieuzbrojone oko można oszukać. Mając podstawę spróbowałem „dokręcić” resztę. Ale mimo że fotek 100mm armaty Skody znalazłem w sieci sporo, to tej konkretnej wersji, zarówno samej armaty jak i podstawy, nie było. W efekcie powstało SF oparte na planach i doprawione do smaku szczególikami z różnych zdjęć. Chociaż zważywszy rozmiary detalu – tych szczególików pewnie nikt poza mną nie zauważy :P A'ha - na ostatnim zdjęciu maska działa jest tylko nałożona. No... to jedno jest. Jeszcze osiem... Pozdrowionka ZzB Cytuj
Forest Napisano 28 Października 2014 Napisano 28 Października 2014 Bardzo fajna, nawet mimo lufy z odwrotnymi proporcjami Żartuje, świetna robota Cytuj
blacman Napisano 29 Października 2014 Napisano 29 Października 2014 się podoba... lufę można ewentualnie zamocować w jakiegoś dremelka i szklanym pilniczkiem do paznokci sprofilować do delikatnego stożka. Taki szklany pilniczek na czas remontu można podkraść małżonce (ja podkradłem bez remontu ) skraczyk prima sort ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi