Maćko93 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Koła w docelowym kolorze, wnętrze kończy się malować, powoli będę składał wszystko do przysłowiowej kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Dawno nic się tu nie działo. Ostatnio odgrzebałem model i postanowiłem, że nie ruszam żadnego innego, póki tego nie skończę. Kiedyś trzeba Uzbroiłem się w nieco dodatków do silnika. M.in. króćce TopStudio, różne druciki, kabelki, plecionki, siatkę do chłodnic HobbyDesign itd. Pomalowałem kilka detali w komorze, podwozie, dorobiłem wyjście wody i doszedł pierwszy, inauguracyjny kabel Żeby odpocząć chwilę od tematu silnika, ogarnąłem hamulce, pomalowałem śrubki felg zrobiłem delikatny wash. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Podoba mi się Twoje podejście do budowy silnika Tak z ciekawości: gdzie kupowałeś te dodatki ? Kabelki o średnicy 0.45 mm dostaniesz w każdym sklepie z częściami elektronicznymi (tzw. kynar). Nie przepłacaj Tarcze hamulcowe powinny mieć ślady użytkowania (tarcia klocków). Inaczej wyglądają zabawkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 No właśnie! Pytanie za pierdzyliard punktów. Skąd te dodatki? Ostatnio poznajdowałem dużo ciekawych rzeczy na ebay aczkolwiek troszkę przeraża mnie wysyłka z Chin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Dodatki albo z hobbyeasy, albo z 1999.co.jp, nie pamiętam już ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Kolejny kroczek do przodu: poskładana deska i tunel. Shifter i kierownica wyrzeźbione moimi rączkami Skaczę trochę między różnymi częściami, bo prace nad silnikiem chwilowo stanęły ze względu na to, że uczę się malowania alcadem, żeby odmalować rury od intercoolera i dolotu, potem będę mógł działać dalej z silnikiem. Co do wnętrza, większość elementów mam już gotowe, zostało mi wywiercić boczne otwory w fotelach pod szelkowe pasy, ogarnąć same pasy, puścić jakieś przewody i poskładać wszystko w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Bardzo ciekawie to wygląda. Te rury do IC chcesz mieć w chromie? Jeżeli tak, to odpuść sobie ALC i kup marker Molotow liquid chrome - piękny lustrzany chrom za pierwszym pociągnięciem. Zasada powierzchni ta sama co w ALC ( gładka, najlepiej czarna, choć nie koniecznie - dobrze kryje ). Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Ciekawie to wygląda. Bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 14 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2018 Wyszło ostatnio kilka problemów, ale myślę, że poskutkują one zmianami na lepsze. Zacząłem robić przymiarki...i okazało się, że jak sie nie mysli, to potem ma sie 2 razy wiecej roboty. Na przykład: jakis czas temu wyrzeźbiłem sobie przepustnicę. No i okazało się, że z obecnym kolektorem dolotowym, przepustnica się nie mieści <_< Także przystąpiłem do działania i powstał mniejszy kolektor, który chyba jednak wygląda lepiej niż poprzedni. Zgodnie z sugestią Messera potraktowałem go markerem Molotow i faktycznie, warto było! Druga wpadka: przy robieniu orurowania od intercoolera przed malowaniem nie pomyslałem o tym, że przednie lampy zajmą nieco miejsca w komorze przez to, że są chowane. No i teraz orurowanie się nie mieści. Koniec końców chyba zmodyfikuję "pas przedni", czyli usunę obecne poprzeczki, gdyż te pionowe to kolejny punkt kolizyjny dla orurowania, i zastąpię je profilem okrągłym przez całą szerokość komory, a intercooler dam tuż przed chłodnicą i na górze, byłoby coś jak tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Fajnie wychodzi i widać że masz cierpliwość do takiej dłubaniny, kibicuję i czekam następne aktualizacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Ostatnio było trochę zabawy z drucikami i kabelkami, a czeka mnie jeszcze sporo więcej. Poza tym dorobiłem pompę sprzęgła. Aktualnie siedzę nad obudowami tylnych świateł i kablami do nich, oraz nad akumulatorem, który będzie w bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 8 Lutego 2018 Share Napisano 8 Lutego 2018 Super To jest ten rodzaj modelarstwa, który kręci mnie najbardziej. Szczegóły, detale itp. czyli wszystko, co odróżnia dobry model od zabawki. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 Kolejne postępy we wnętrzu. Zrobiłem obudowy świateł w tylnym pasie, wiązkę do nich, linki do zamka oraz akumulator z podłączeniem. Z wnętrza zostało jeszcze zrobienie dekielka pompy paliwa, ogarnięcie pasów i składanie całości do przysłowiowej kupy. Natomiast złożenie zostawiam na sam koniec, jak już nie będę musiał obracać modelu w kółko do góry nogami itd., także po zrobieniu pompy wracam do dłubania przy silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 Pięknie idzie. Obserwuję z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Nie myślałeś by troszkę odchudzić łopatki wentylatora? Wydają się być bardzo grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Kabel masowy "przykręć" do karoserii Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi