Ipkinss Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Witajcie! Dawno mnie tu nie było, ale ostatnio mam mniej czasu na klejenie. Niemniej dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy postanowiłem skleić model naszej "Jedenastki" i dziś przedstawiam go do oceny forumowiczów, zachęcając jednocześnie do wzięcia udziału w licytacji na rzecz WOŚP Na początek link do aukcji: http://aukcje.wosp.org.pl/model-p-11c-miroslawa-fericia-od-zlotowki-i942127 A teraz o samym modelu. Wypraski to zestaw Azura, czyli dobrze znana nowość na naszym rynku. Skala oczywiście 1/72. Model powstał prosto z pudełka, bez poprawiania błędów zestawu. Chodziło przede wszystkim o szybki i przyjemny efekt. Jest kilka mocniejszych i kilka słabszych momentów, ale mam nadzieję, że przyszły nabywca nie będzie bardzo krytyczny, wszak chodzi przede wszystkim o pomoc dzieciom i osobom starszym Miniatura przedstawia "Jedenastkę" ze 111. Eskadry Myśliwskiej pilotowaną przez Mirosława Fericia. Na tej maszynie, 3 września 1939 starł się z dwoma Messerschmittami Bf 110. Ferić zdołał ostrzelać jednego z oponentów, ale w tym samym czasie został trafiony przez drugiego. Jeden z pocisków trafił w podstawę drążka sterowego, odstrzeliwując go całkowicie. Pilot był pozbawiony kontroli nad maszyną i uratował się skacząc ze spadochronem. Wrak maszyny odnaleziono kilka miesięcy temu, a przy wydobywaniu jej szczątków obecny był syn pilota – Phillip Ferić-Methuen. Zapraszam do galerii oraz do licytacji! Siema Pozdrowienia Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Czyżby leciał delikatnie na prawą stronę?....(zdjęcie od tyłu).......ale to pewnie autor najlepiej wie jak tam jest.....jak dla mnie model bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Bardzo ładna jedenastka. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Defiant Mk.I - MPM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Elegancki model. Dobrze, że Owsiak nie trzymał go na biurku ,-)) http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jurek-Owsiak-Polska-oszaleliscie-Pokazcie-gdzie-ukrylem-pieniadze,wid,16323825,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Elegancki model. Dobrze, że Owsiak nie trzymał go na biurku ,-)) http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jurek-Owsiak-Polska-oszaleliscie-Pokazcie-gdzie-ukrylem-pieniadze,wid,16323825,wiadomosc.html ... ...Owsiak mnie dzisiaj rozwalił...zwłaszcza końcówka o OFE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastk4 Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Fajny model, podobają mi się te oznaczenia. Powodzenia na licytacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi