hypnos82 Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 No cóz, pora startować z kolejnym projektem. Na warsztat wziałem współczesną niemiecką myśl techniczną, czyli - Leopard 2A4. Z dodatków dodam tylko gąski Bronco, metalowa lufe RB i metalowe liny. Nie mam zbytnio wiedzy o nich, dlatego to będzie lajtowy projekcik prosto z pudła, ale wszelka pomoc i tak się przyda Prosilbym o jakąs instrukcje w złożeniu lufy, bo za bardzo nie jarze tych małych dupereli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Bierę krzesełko, popcorn, siadam i patrzę malowanie nasze? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 To będzie wóz niemiecki, więc i malowanie jak i oznaczenia pudełkowe. Malowanie kolorami NATO, czyli tradycyjne dla tych pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 Prace powoli ruszyly z kopyta. Kadłub został złożony w jedna bryle, następnie złozylem zawieszenie, a nadlewki imitujące uczwyty zostały usunięte i zastąpione drutami. Poki co musze przyznać, że dobrze się go składa i tylko na przodzie łączenia kadłuba trzeba było uzyc szpachli. Teraz będę uzupelnial kadłum w reszte elementów. Tylne kola postaram się zrobić ruchome po przez zrobienie osi z rurki polistyrenowej. Ten zabieg ma pomoc mi później przy założeniu gąsienic, bo na sztywne kolo będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Czemu nie wziąłeś nowego modelu Revella? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 Dostalem go w prezencie W ogóle nie miałem w planach tego Leosia, ale ze już się trafil, to robie. Z wspolczesniakow jedynie myslalem o Merkavie, albo T90 Tak jak pisałem, to będzie luzny projekt, taka rozgrzewka przed Elefantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Prace powoli ida do przodu Dorobilem haki na osolone z gasienic liny które pozostaly mi z M51 lusterka Powli koncze kadłub i powoli będę się bral za wieże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2014 Dalszy etap prac Wieża złozona w jedna bryle. Tutaj już tak kolorowo nie było i trzeba było troszkę szpachli uzyc. Działo zostało złożone, ale na razie na sucho je umieściłem w jarzmie Elementy wieży powoli laduja na swoje miejsce. Pytanie do znawców, czy włazy sa prawidłowo osadzone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2014 Jutro kolejne fotki Wieża prawie skonczona i będę bral się za gąski. Obawiam się trochę spasowania tych fartuchów bocznych, bo zrobiłem przymiarke na sucho i jedna strona nie bardzo mi pasowala. Montaż na stale i ewentualne korekty w tym momencie odpadają, bo nie zaloze gąsek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Wieża poskladana, a niektóre elementy dojdą po malowaniu. Nawiercilem lufe w karabinie i na razie osadzilem go na sucho. Pora na gąski. Tutaj musze powiedzieć, że praca nad tym materialem to czysta przyjemnośc Wycinanie, obróbka i samo składanie idzie bezproblemowo i w miare szybko Szkoda, że Bronco nie robi gąsek do większej ilości pojazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Mam pytanko. Czy ktoś się orientuje, ile ogniw powinno isć na jedną strone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 A może jednak polskie kaleczki? Kamo jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 A gdzie mogę je dostać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 (edytowane) W martoli np. Toro model za jedyne dwie dychy kalki do różnych polskich pojazdów min Leopard 2 A4 , jak teszta się nie przyda możesz sprzedać. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Pomysle jeszcze o tym Ale ponawiam pytanie o ilośc ogniw na strone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Też mi się wydaje, że skoro kamo i kolorki te same to zdecydowanie lepiej zrobić naszego - polskiego Przynajmniej będziesz miał polski akcent w swojej kolekcji Tomku Pozdrawiam. Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Pierwszy etap składania został zakończony. Dorobiłem uchwyty na liny. Nie wiem czy prawidłowo wygladaja, ale chyba lepsze to niż nic Tutaj kolejne elementy, które wykonałem troszkę po swojemu i gotowe gąsienice Teraz model przygotuje do polożenia podkładu. Jak przyjdą farby, to będę etapami malował i składał reszte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Share Napisano 5 Lutego 2014 Model dostal podkład i jutro ruszam z malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Dawno się tu nic nie dzialo Model został pomalowany, wiec na dniach będą fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 Cos takiego zmajstrowałem Oczywiście calosc malowana pędzlami. Pozostaly mi jeszcze tylne lampy i będę kładł filtr. Nad gąsienicami popracowałem przed założeniem ich, aby sobie nie utrudnić pracy i na koniec zrobie tylko drobne poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Jak zwykle jestem pod wielkim wrażeniem Twojej umiejętności malowania pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 Sorry za male zdjęcia, ale imageshack mi odmowil posłuszeństwa i żada kasy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Jak dla mnie jesteś absolutnym modelarskim Michałem Aniołem jeśli chodzi o malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Lutego 2014 Share Napisano 17 Lutego 2014 Powiem krótko ŁADNIE i pewnie miło się machało pędzlem takie hektary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 A no troszkę czasu poswieciłem, ale jestem bardzo zadowolony z efektu. Mam nadzieje, że filtry, jak i kolejne zabiegi jeszcze uwydatnią efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi