Kuglaty Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 tytułowy Panzer II w malowaniu Africa Corps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 to nie jest malowanie afrika korps ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Promowany bardzo ładnie, co do merytoryki to się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 to nie jest malowanie afrika korps ;) Pewnie masz rację, otóż korzystałem z instrukcji w wersji Chińskie szlaczki więc ciężko mi określić jakie dokładnie to oznakowanie. Byłem pewien, że skoro malowanie w jednobarwne kamo - to pustynia, skoro pustynia, to Africa Corps ;) cóż pomyłka. Może ktoś mi pomoże w identyfikacji tego pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 18 Dyw.Panc. 1941-1943 Pierwsze godło "Y" z trzema paskami -wariant pierwszy. Drugie godło "trupia czacha w tarczy"-drugi wariant Nie wiem czy te godła występowały razem i w takiej formie ,jeśli już to "Y" powinien znajdować się na płycie czołowej lub na bocznych.Nie mam żadnych fotek na poparcie tej tezy ,jedynie analogia podpatrzona w innych dywizjach.Generalnie front wschodni 40-43 tyle z głowy bo więcej nie pamiętam. EDIT, Nawet nie wiem czy malowanie jest poprawne ,może powinno być w Panzer Grau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 pomijając kwestjie merytoryczne fajnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Dziękuję panowie za komentarze - odnośnie schematu, sugerowałem się tymi szlaczkami Już nawet nie jestem pewien, jakiego koloru powinien być ten czołg :( obawiam się, że trzeba będzie przenieść temat do działu SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sickboy69 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 No nie jest to D.A.K. Nie wiem czy nie powinien być w malowaniu panzergrau... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 Cóż pozostaje mi tylko jedno - zedrzeć te kalkomanie i nałożyć inny zestaw ;) Drugie tyle zabawy ale myślę, że się poświecę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sickboy69 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Nie przesadzajmy, nie jest źle, merytorycznie chyba nie halo ale model wygląda OK. Zostaw te kalki w spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Dokładnie Sickboy ma rację ten okres przynajmniej do początku 1943 to panzergrau potem wszedł jako podstawowy dungelgelb43 - W sumie to model a nie oryginał jako taki jest spoko - szkoda go dewastować choć jak Cię to wqur.ia to zmień te kalki , choć zawsze mogli niemaszki przemalować z panzergrau na dunkelgleb i wtedy bez sensu zmiany więc luzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Tu masz własnie 1943r w 18tce tylko III L (powiększ se fotki) http://www.apexreplicas.com.au/military/640122980-pzkpfw-iii-ausf-l-18-panzer-division-orel-russia-1943.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 I jeszcze to 2 x Rosja 1942 i juz dunkelgelb nie do wiary - tak więc jesteś uratowany http://www.war.ee/history_area/view_gallery.php?id_gallery=2&id_item=16 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 I jeszcze to 2 x Rosja 1942 i juz dunkelgelb nie do wiary - tak więc jesteś uratowany http://www.war.ee/history_area/view_gallery.php?id_gallery=2&id_item=16 pozdro Rozkaz o używaniu Dunkelgleb wyszedł 18 lutego 1943.Najwcześniejsze użycie RAL 7028 to wiosna '42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi