pzbora Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Witam. Po mojej próbie w "pancerce" wracam do lotnictwa. Postanowiłem zająć się zakupionym niedawno La-7. Ponieważ zestaw zawiera już podstawowe elementy fototrawione, to model wykonam "z pudełka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzbora Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 Większość elementów wnętrza jest już wklejona, a całość pomalowałem srebrnym podkładem. Podczas schnięcia zająłem się kołami i śmigłem. Kołpaki kół lekko przetarłem suchym pędzlem (srebrnym) i zamierzam jeszcze potraktować delikatnie wash-em. Efekty otarć farby na śmigłach po raz pierwszy wykonałem srebrną kredką i myślę, że metodę tą zastosuję w tym modelu na szerszą skalę. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Jeden z nielicznych ruskich samolotów, jakie mi się podobają, no i w mojej skali pozaglądam, pokibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 E tam, a co z MiGami? Yakami? Czy Iliuszynami wreszcie? Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzbora Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 Na wnętrzu zbytnio się nie skupiałem i pewnie ku niezadowoleniu wielu forumowiczów nie zrobiłem też zdjęć poszczególnych etapów prac . Całość została już zamknięta, dodatkowo zająłem się też goleniami i dorobiłem lufy karabinów z igieł do strzykawek. Łączenia skrzydeł z kadłubem musiałem delikatnie potraktować szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzbora Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Dalszy ciąg prac i pierwsze malowanie zewnętrzne. Pierwotnym zamysłem było pokrycie pierwszej warstwy podkładem srebrnym i późniejsze zdrapywanie koloru bazowego w celu uzyskania odrapań farby. Postanowiłem jednak efekt ten całkowicie wykonać po raz pierwszy srebrną kredką tak jak na śmigle więc kolor bazowy położę bezpośrednio na plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzbora Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 Kolejne ważne etapy malowania mam już za sobą. Spód i kamuflaż już położony, trochę też wypróbowałem delikatne obicia farby srebrną kredką. Następnym etapem będzie malowanie pozostałych drobiazgów, sidolux i kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Ale masz tempo, jak struś pędziwiatr ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzbora Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 Trochę więcej wolnego czasu, a do tego celowo wybrałem prosty model nie wymagający większego poświęcenia. Tak na rozgrzewkę bo następny będzie bardziej ambitny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzbora Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2014 Sidolux i kalkomanie już położone. Ich barwy wyglądają zbyt intensywnie więc będę musiał je trochę przybrudzić i przygasić. Pozostanie już tylko dorobienie anteny i poprawienie nieco śladów eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Jakimi farbami malowałeś górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzbora Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2014 Górę malowałem Humbrolami 140 i 164. A to już ostatnie zdjęcie z zakończonego warsztatu i zapraszam do obejrzenia skromnej galerii: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=41902 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi