krzychu83 Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Witam Model Italerii wzbogacony o blaszki Eduarda, akcesoria Tamyii, lufe RB oraz figurki Verlindena (pierwsze próby z figurkami) Malowany farbami Model Master oraz Humbroll. Washe i filtry - AK. Sklejał się nieźle, niestety 2-3 elementy fototrawione "katapultowały" się z pensety i nie odnalazły się Mimo, że posiłkowałem się literaturą popełniłem strasznego "byka" - lufa...wczesne LAV;y posiadały działko 25mm a w modelu jest 30mm (model kupiłem wraz z lufą i to uśpiło moją czujność ), ale mówi się trudno i skleja się dalej.... Docelowo LAV stanie na podstawce/ dioramce z operacji "Just Cause" w Panamie w 1989r., dlatego jest tylko delikatnie przykurzony (zależy czy dioramka będzie przedstawiała patrol w terenie czy w mieście) Zapraszam do galerii i komentarzy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Model rzadki na forach, przyjemny dla oka, podoba mi się Najbardziej rainsy, najmniej kalkomanie. Mógłbyś jednak popracować nad szczegółami (leżący luzem karton MRE, pozatykane farbą oczka siatek, kamuflaż na mundurach figurek itp.). Poza tym wewnętrzne strony włazów nie powinny być białe: http://www.inetres.com/gp/military/cv/inf/LAV/LAV-25_03.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Nie znając kompletnie tematu napiszę że mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Świetna praca Gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gizmo1986 Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Ładnie , ładnie ale jak dla mnie to jakos mi sie wszystko zlewa w całość, jakoś bryła pojazdu jakby mało ostra, jak by to 1/72 było. Ale ogólnie to odbiór pozytywny:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu83 Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 Dziękuje za miłe opinie! Poprawiłem włazy oraz ułożenie drutu kolczastego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts