copycat Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 No cóż dłubię tę Zwezdę jakoś tak od sierpnia, była w promocji, a i przespałem wysyp modeli tego czołgu z innych firm. Trudno. Model prawie gotowy, zatrzymały mnie zbiorniki paliwa i siatki na silniku. Te z zestawu muszę wywalić. Szukałem blaszek, ale jakoś się nie natknąłem. Czas poszukać znowu. A tak to wygląda na chwilę obecną. Bardziej niż poprawianie merytorycznych błędów interesuje mnie dorabianie tych wszystkich uchwytów, kabli. Z miliputa zrobiłem coś na kształt odbłyśników. Mam taką fajną grubą linkę, patrząc na zdjęcia oryginału wydaję się ok. Ta figurka pochodzi z zestawu T-55 Tamiyi, więc nawet nie orientując się w temacie wiem, że musi zniknąć. Obstawiam, że mundur mocno nie aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Wszyscy wiemy że Zvezda nie popisała się z tym modelem, ale to co Ty zrobiłeś to zasługuje na . Nie będę jednak tłumaczył o co mi chodzi, a zadam Ci zagadkę. Popatrz na poniższe zdjęcia, na swój model i zastanów się co jest nie tak: Pozdrawiam i walcz dalej Tak jeszcze zapytam. Co to są te odbłyśniki?? Dlaczego po prostu nie wkleiłeś tych przezroczystych elementów pomalowanych na czerwono?? A tak w ogóle, to polecam Ci to: http://www.dishmodels.ru/wshow.htm?p=1700 http://www.dishmodels.ru/wshow.htm?p=1702 Bardzo przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Spokojnie wydech nie jest wklejony, spieszyłem się ze zdjęciami i wstawiłem go ot tak. Teoretycznie nie da się go wstawić źle, jest tam bolczyk czy zapinka, wiem pamiętam o niej będzie poprawnie. Oczka chcę pomalować czerwoną transparentną. Środek lampy w modelu to puste pudełko, miałem do wyboru, albo robić wg instrukcji i mieć trudniej przy malowaniu, albo sobie utrudnić i coś tam ulepić i wypełnić pustą przestrzeń. Pewnie żadnej różnicy nie będzie widać, ale lubię sobie utrudniać. Dzięki za zdjęcia tych nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 A no to wszystko w porządku. Przeraziłem się tylko czytając że model prawie gotowy, a tu wydech do góry nogami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Jeżeli nadal poszukujesz blach do tego zestawu to na rynku są dwa zestawy firmy Voyager dedykowane do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 No i jeszcze masz szansę naprawić największego babola modelu, czyli za wysokie zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Późno, ale odpowiadam. Blaszki Voyagera robią wrażenie, ale są prawie niedostępne. No i inwestować, w i tak skopany merytorycznie model chyba nie warto. Większość fajnie skończonych modeli jakie znalazłem w necie, to jednak praca brudzeniem. Zobaczymy jak oceniony będzie t-72 i t-80 z trumpetera, może tam zainwestuję coś więcej. No ale dzięki za podpowiedź, blachy są naprawdę niesamowite. O które koła dokładnie chodzi? Przeglądałem kiedyś ten 178 stronicowy warsztat na rosyjskiej stronie i człowiek tam całą wannę ciął. Aż się boję zapędzić tak daleko. Zmierzyłem prześwit i wydaje się być dobry. A do siatek wywaliłem te Zvezdy, wstawiłem to co zostało mi z Tamiyi, pokrywy które chciałem podnieść opuściłem, zakryły mi otwory w których powinny być siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Zamiast walczyć z merytorycznymi błędami dorabiam drobiazgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Piszesz że zmierzyłeś prześwit. Ok, może od podłoża do dna wanny wszystko jest z prześwitem w porządku. Tu bardziej chodzi o to że sama wanna ( jej boki ) jest za wysoka. Kiedy kupiłem T-90 z Menga od razu porównałem ze sobą te dwa elementy i aż żałuję że nie zrobiłem fotek, ale na moje oko oceniam że wanna Menga jest o jakieś 0.5 cm, może troszkę więcej, niższa niż Zvezdowska. 0.5 cm w tej skali to naprawdę sporo. A jeśli mogę się jeszcze poczepiać szczegółów to już widzę że nie udało Ci się zgrać Sztory z lufą. W prawdziwych czołgach, o czym za pewne wiesz, te dwa elementy ściśle ze sobą współpracują. Tam gdzie " patrzy " lufa, tam "patrzą" oczy Sztory ( konkretnie chodzi o zakres ruchu góra, dół ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Pisałem, że to coś z wanną jest nie tak. No ale i nie chce mi się i już za późno na krojenie. Model nie jest za drogi więc wolę poćwiczyć na nim brudzenie, niż zapędzić się za daleko. A oczka rzeczywiście są skopane, ale tak to wychodzi prosto z pudła. Ten szczegół napewno poprawię, bo się rzuca w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 25 Lipca 2020 Autor Share Napisano 25 Lipca 2020 6 lat później. Niestety mam jakiś pomysł na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 Jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Lipca 2020 Autor Share Napisano 26 Lipca 2020 Syria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Października 2020 Autor Share Napisano 4 Października 2020 Powolutku do przodu, ta ilość detali jest fajna, ale przy washu to tak jakby robota za karę. Trochę cieniowania, biedronki, zacieków, ziemia. Teraz muszę kolory wyrównać i dodać naloty na dole. Syryjczycy dorzucają worki na pancerz, mój oryginał ich nie miał, ale są fajne więc pewnie ja je zrobię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 17 Października 2020 Autor Share Napisano 17 Października 2020 Galeria blisko, więc proszę o uwagi przed końcem. Gąski spiłuję od spodu, żeby głębiej siadł, bo teraz lewituje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 18 Października 2020 Autor Share Napisano 18 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi