krzysztof66 Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Model tamiya,żywica to cała wieża,błotniki,osłony,przedni pancerz,zbiorniki paliwa,lufa, nie wiem co to za firma od tych żywic wpadły mi w ręce od znajomego.Dodatkowo wykonana instalacja paliwowa,przewody lamp.i tutaj się zawiesiłem gdyż nie wiem w jakim malowaniu ma wystąpić na pewno będzie to Rusek.W poczekalni już czeka T55A.Jeszcze jedna prośba może jakieś sugestie co do malowania,chodzi mi o jakieś schematy z kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Ajgor, czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Ajgor, czekam na efekt końcowy. -tu sprawa nie jest łatwa,brak mi schematów malowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Fajny, niestety cała pancerka jest do poprawy. AM2 Wołna cały tył ma tak jak zwykłe ruskie T-55 tzn. zero pokryw na siatkach. rury wyrzutników granatów dymnych powinny być bardziej równoległe względem siebie odboje sekcji naciskowej trału są zbyt pionowo na lewym błotniku ostatnia powinna być skrzynka na bambetle załogi a nie zbiornik oleju ruska AM2 nie ma rury przeprawowej z tyłu pod uchwytami beczek tylko po lewej stronie na wieży (w moim akurat brakuje ale są uczwyty) nowy typ gąsienic i inne koło napędowe brak na wieży zasobnika na gaśnice złe włazy dowódcy i pakera i w zasadzie jeszcze sporo innych niezgodności jakiś czas temu próbowałem popełnić takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 sorki, zdublowało posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Krzysiek, Stwierdzam, że to czechosłowackie Kladivo!!! W sumie to chyba nawet lepiej. Możesz zrobić go w malowaniu NVA DDR, czyli Nationale Volksarmee Deutsche Demokratische Republik (armii ludowej niemieckiej republiki demokratycznej). Bardzo fajnie będzie wyglądał. Tym bardziej, że od jakiegoś czasu pojazdy w malowaniu NVA DDR jakoś odeszły w zapomnienie na różnych forach modelarskich. Więc nie ma na co czekać tylko rób DDR-skie Kladivo!!! BUDYŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Jeśli chodzi o tył to od biedy by pasowało do Kladivo,ale SKO to ewidentna Wołna. Wołna Kladivo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 a więc niestety będzie rozpruty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Powinieneś też chyba wymienić gąsienice na RMSh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 Powinieneś też chyba wymienić gąsienice na RMSh. Dokładnie tak i inne koła napędowe to już wiem i dowiedziałem się jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy.Pomału go ogarnę będę na bieżąco informował o postępach w pracach. PS.dzięki Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Cała przyjemność po mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 A więc został lekko rozbity na pierwszy rzut wywaliłem gąsienice i koła napędowe,wszystkie pokrywy i wloty powietrza,całe szczęście że miałem drugie z enigmy.Usunąłem również z tyłu tą nieszczęsną rurę przeprawową i podmieniłem ten baniak na olej na błotniku.Dzisiaj zamówię koła i gąsienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 To skasuj jeszcze skrzynkę po prawej stronie. Tam powinno być zapasowe ogniwo gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Mam już kilka rzeczy których użyję w czasie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 No to czekam. Jestem ciekaw tych gąsek z Trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Miałem gąsienice od trumpka do t-55/62. Tragedia. Jeśli te są takie same to współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 1 Marca 2014 Autor Share Napisano 1 Marca 2014 koła i gąsienice na miejscu lecz jeszcze nie wklejone ,czas na wieżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Fajnie. Krzysiek, tylko, tak jak rozmawialiśmy, dobrze by było Friule mu założyć, żeby dostał "naturalnego zwisu"...gąsienic oczywiście . Poza tym prezentuje się świetnie. Zdjęcia nie oddają rzeczywistości. (ja czekam na swojego Kladivo DDR). MBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi