Skocz do zawartości

T-55 AM2 "Wołna"-1:35

krzysztof66

Rekomendowane odpowiedzi

Model tamiya,żywica to cała wieża,błotniki,osłony,przedni pancerz,zbiorniki paliwa,lufa, nie wiem co to za firma od tych żywic wpadły mi w ręce od znajomego.Dodatkowo wykonana instalacja paliwowa,przewody lamp.i tutaj się zawiesiłem gdyż nie wiem w jakim malowaniu ma wystąpić na pewno będzie to Rusek.W poczekalni już czeka T55A.Jeszcze jedna prośba może jakieś sugestie co do malowania,chodzi mi o jakieś schematy z kamo.

IMG_1489_zps70050c54.jpg

IMG_1490_zps5a8a45d0.jpg

IMG_1491_zps48ed2761.jpg

IMG_1492_zps95363e81.jpg

IMG_1493_zps69a8a29f.jpg

IMG_1494_zps5e29ede9.jpg

IMG_1496_zpsed3bb97f.jpg

Fajny, niestety cała pancerka jest do poprawy. AM2 Wołna cały tył ma tak jak zwykłe ruskie T-55 tzn. zero pokryw na siatkach.

DSCF1482.JPG

DSCF1672.JPG

DSCF1536.JPG

rury wyrzutników granatów dymnych powinny być bardziej równoległe względem siebie

DSCF1331.JPG

odboje sekcji naciskowej trału są zbyt pionowo

DSCF1315.JPG

na lewym błotniku ostatnia powinna być skrzynka na bambetle załogi a nie zbiornik oleju

DSCF1323.JPG

ruska AM2 nie ma rury przeprawowej z tyłu pod uchwytami beczek tylko po lewej stronie na wieży

DSCF1322.JPG

t55am2_001.jpg

(w moim akurat brakuje ale są uczwyty)

DSCF1346.JPG

nowy typ gąsienic i inne koło napędowe

DSCF1319.JPG

brak na wieży zasobnika na gaśnice

złe włazy dowódcy i pakera

i w zasadzie jeszcze sporo innych niezgodności

jakiś czas temu próbowałem popełnić takiego

DSC_9456.JPG

Krzysiek,

Stwierdzam, że to czechosłowackie Kladivo!!! W sumie to chyba nawet lepiej. Możesz zrobić go w malowaniu NVA DDR, czyli Nationale Volksarmee Deutsche Demokratische Republik (armii ludowej niemieckiej republiki demokratycznej). Bardzo fajnie będzie wyglądał. Tym bardziej, że od jakiegoś czasu pojazdy w malowaniu NVA DDR jakoś odeszły w zapomnienie na różnych forach modelarskich. Więc nie ma na co czekać tylko rób DDR-skie Kladivo!!!

BUDYŃ

Powinieneś też chyba wymienić gąsienice na RMSh.

Dokładnie tak i inne koła napędowe to już wiem i dowiedziałem się jeszcze wiele innych ciekawych rzeczy.Pomału go ogarnę będę na bieżąco informował o postępach w pracach.

PS.dzięki Andrzej

A więc został lekko rozbity na pierwszy rzut wywaliłem gąsienice i koła napędowe,wszystkie pokrywy i wloty powietrza,całe szczęście że miałem drugie z enigmy.Usunąłem również z tyłu tą nieszczęsną rurę przeprawową i podmieniłem ten baniak na olej na błotniku.Dzisiaj zamówię koła i gąsienice

IMG_1507_zps7d1ccab7.jpg

IMG_1506_zps36940db5.jpg

IMG_1503_zpsfbce1b49.jpg

IMG_1504_zpsfc2bef58.jpg

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Fajnie.

Krzysiek, tylko, tak jak rozmawialiśmy, dobrze by było Friule mu założyć, żeby dostał "naturalnego zwisu"...gąsienic oczywiście .

Poza tym prezentuje się świetnie. Zdjęcia nie oddają rzeczywistości. (ja czekam na swojego Kladivo DDR).

MBB