zloty Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Rumuński Książę. dziękuję wszystkim którzy pomogli przy powstaniu tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Do takiego modelu, to rys historyczny by się przydał. Bardzo mi się podoba cieniowanie spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 "W dziejach wojen powietrznych 20 wieku było kilkudziesięciu wybitnych asów lotniczych.Każdy z nich posiadał kombinację szeregu cech,które go wyróżniały w jakiś szczególny sposób z masy innych. Jednym z nich był rumuński lotnik, książę Constantin"Bazu"Cantacuzino.Jego niezwykłość przejawiała się tym,że był potrójnym asem mającym na koncie zestrzelone samoloty sowieckie ,amerykańskie oraz niemieckie.Po drugie całe jego życie przypominało raczej sensacyjną fabułę filmową,najlepszej gwiazdy filmu,która cały czas decydowała o jego przebiegu. Wszystko to bazowało na jego bardzo nietypowej sytuacji rodzinnej i ściśle z nią związanej pozycji majątkowej. Oba te czynniki dawały mu przez całe życie duże fory na starcie ,co w połączeniu z jego olbrzymim talentem do latania,szaleńczą odwagą oraz gigantycznym szczęściem i pracowitością,przyczyniły się do osiągnięcia przez niego wyjątkowych sukcesów w lotnictwie cywilnym i wojskowym" Cytat ten pochodzi z artykułu zamieszczonego w "Lotnictwie " numer specjalny 15 autorstwa Mirosława Wawrzyńskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Biografię pilota można znaleźć np. na mojej starej stronce, niestety tylko po angielsku: http://www.elknet.pl/acestory/cantacuzino/cantacuzino.htm . Co do modelu to OK, rzadko spotykane oznakowanie. Ale powierzchnia wyszła kaszkowato. Trudno rzec czy to wina farby czy werniksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 . Ale powierzchnia wyszła kaszkowato. Trudno rzec czy to wina farby czy werniksu. Przesadziłem z suchymi pigmentami i rzeczywiście powieszchnia jest trochę chropowata i model wyglada na przykurzony. Nie jestem zadowolony z efektu końcowego ale ciężko coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Ja bym przejechał ścireczką matujacą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 Ja bym przejechał ścireczką matujacą. Nie chce mi się l tak już maskowałem zrobionego żeby pisknąć zielonym i zniwelować zakurzenie po pigmentach(naprawdę grubo ich dałem w szale tworzenia) Wyglądał jakby stał kilka lat w szopie. Tak na marginesie kalki RB Producions są dramatycznie sztywne i do d..y ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi