Alex976 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Witam, zaczynam kolejny warsztat w najpiękniejszej skali Zgodnie z tytułem wątku będzie to samolot F-86 Sabre, tylko w malowaniu RAF'u. Royal Air Force używało Sabre'ów produkcji kanadyjskiej, stąd oznaczenie Mk.4. Wykonam takie oto piękne malowanie: A tutaj trochę lepiej widać kolor ;o) To, co Hasegawa dała do pudła jest fantastyczne! Model ma wspaniały detal, piękne linie podziału, a zresztą, co ja tu będe duzo mówił, każdy wie jaka jest Hasegawa In-box. No to zaczynamy! PS. Warsztat konkursowy na PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Z przyjemnością popatrzę. Mój Sabre czeka na kalkomanie 4 Sqn. Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 To jest kurka piękny samolot. Alex, zrobiłeś interesujące dwa samoloty jakie widziałem do tej pory, więc ten Sabre musi być prima sort. Dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 z chęcią popatrzę, bo to piękna maszyna i bardzo lubię malowania odrzutowców RAF-u w "drugowojennych" kolorkach kamuflażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Share Napisano 7 Lutego 2014 Dzięki za powitanie Panowie Trzeba się będzie postarać, a nie wiem czy mi się uda Ale jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Coś, co przy budowie tego samolotu będzie niezastąpione Monografia w kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 Troche sie działo jak forum było nieczynne. Kokpit wymalowałem: Elementy podwozia i hamulce aerodynamiczne: Później było sklejanie: Surfacer, a później srebro: Preshading na dole: Kolor bazowy i rozjaśnianie, na końcu wyglądało to tak: Preshading na górze: Pierwszy kolor na góre i rozjaśnianie: Drugi kolor i rozjaśnianie: Domalowanie pozostałych elementów: I malowanie skończone! Taka wspólna fotka z użytą chemią: Następnie położyłem glossa gunze i położyłem kalki: Później wash: I brudzenie: Nikt jeszcze nie śpi? Sorry za tak długiego posta, ale jak pisałem u mnie sie działo, a forum nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Cześć! Ładnie to malowanie wygląda - chociaż nie wiem, czy nie jest zbyt "łaciate" - wygląda, jakby składało sie z wielu drobnych plamek jedna obok drugiej... Na razie życzę powodzenia, wygląda, że już dużo Ci nie zostało do robienia. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2014 Galeria wisi od 31 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi