GTiStyle Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2017 Swego czasu gdzieś o nich czytałem. Jak z wydajnością? Warte kupna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Warte kupna? Oceń sam: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=56071&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Zdecydowanie efekt godny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Apropos kalek, to po ich nałożeniu zbierz nadmiar płynu rogiem chusteczki do nosa. Nadmiar wsiąknie i zostanie tyle co pod kalką. Na to kladzierz lakier glos, półglos czy mat, jak potrzeba. Deskę wrzuciłbym jednak do DOTa i zróbił od nowa. Nie powinna psuć całości. Dziury międy elementami można zakleić miliputem albi nawet klejem CA ale pozbąć się tych nitek. Jeśli już wypełniać czymś imitującym skórę to cienkimi kabelkami, w każdym razie bez kłaczków. Kwestia chromów w tej skali jest trudna. Popróbowałbym może z Alcladem i aerografem... albo chromem w cienkopisie(?) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Swego czasu gdzieś o nich czytałem. Jak z wydajnością? Warte kupna?Przejrzyj posty Coppercata i Dorotki.Według nich pasta Gravity jest znacznie lepsza - a ja im wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Apropos kalek, to po ich nałożeniu zbierz nadmiar płynu rogiem chusteczki do nosa. Nadmiar wsiąknie i zostanie tyle co pod kalką. Na to kladzierz lakier glos, półglos czy mat, jak potrzeba. Deskę wrzuciłbym jednak do DOTa i zróbił od nowa. Nie powinna psuć całości. Dziury międy elementami można zakleić miliputem albi nawet klejem CA ale pozbąć się tych nitek. Jeśli już wypełniać czymś imitującym skórę to cienkimi kabelkami, w każdym razie bez kłaczków. Kwestia chromów w tej skali jest trudna. Popróbowałbym może z Alcladem i aerografem... albo chromem w cienkopisie(?)Pozdrawiam Do zbierania nadmiaru płynu do lalek używam wacika do uszu. Powiem szczerze, że jedna kalka ładnie się ułoży. Druga jednak coś zacznie świrować. Nie wiem czy np plyn, którego używam nie jest za slaby. Niestety nie mam żadnego porównania do innych płynów. Kalkę po wyschnięciu staram się traktować bezbarwnym lakierem. Efekty są w tedy lepsze. Przynajmniej w mojej ocenie. Z tą deską jest mały problem. Jak ją wrzucę do do ta to zniszczę kalki. Może mogę je nabyć jeszcze gdzieś? Z tą nitką faktycznie przegiąłem. Swego czasu gdzieś o nich czytałem. Jak z wydajnością? Warte kupna?Przejrzyj posty Coppercata i Dorotki.Według nich pasta Gravity jest znacznie lepsza - a ja im wierzę. Pasta? Nie mogę znaleźć takiej pasty. Albo źle szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Swego czasu gdzieś o nich czytałem. Jak z wydajnością? Warte kupna?Przejrzyj posty Coppercata i Dorotki.Według nich pasta Gravity jest znacznie lepsza - a ja im wierzę. Pasta? Nie mogę znaleźć takiej pasty. Albo źle szukam... http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=49897&p=781456&hilit=PASTA+gravity#p781456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Pasty polerskie Gravity: opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Czemu mi tego nie wyszukiwała wyszukiwarka ? No nie ważne. Teraz już wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Kalkami nie przejmuj się. Z racji że to ferrari w najbardziej popularnej skali to nie ma problemu. Wpisz w gugla "ferrari decals" dla znaczków firmowych oraz "dashboard decals 1/24" dla zegarków i masz czego dusza zapragnie za niewielkie pieniądze. Radziłbym poprawić, w modelarstwie pośpiech to największy wróg, sam się ostatnio znowu przekonałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Właśnie troszkę zacząłem się przejmować. Nie znalazłem napisów California i tego co wywoetrznikiem dla pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Podobno revell dosyła pojedyncze elementy. Koledzy z forum o tym pisali. Może napisz do nich czy mogą dosłać/sprzedać tylko kalki. Myślę ze nie powinno być problemu... może warto spróbować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Z częściami nie było problemu. Może z kalkami będzie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 6 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Cześć. Przeglądałem zapasy modelarskie i zobaczyłem, że jeszcze mam ten model. Postanowiłem się z nim nie rozstawać. Poprawiłem deskę. Prezentuje się następująco. Jak już wcześniej pisałem psiknąłem kastę. Niestety wyszło tragicznie. Kilkukrotnie próbowałem się z tą materią mierzyć i za każdym razem wychodzi jakaś kaszana. Używałem farb revella i nie do końca wiem czy się z nimi zakumpluję. Kolejny raz kładę podkład i spróbuję się z farbami tamiya. Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie zejdzie mi znowu 3 lata do następnego wpisu Edytowane 6 Stycznia 2020 przez GTiStyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi