killerkk Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Cześć, Dzisiaj przyszedł Kübelwagenik w skali 1:35 od firmy Italeri. To jest mój pierwszy model w tej skali i za dużo sie po mnie proszę nie spodziewać (To mój 5 model ) W pudełku znajduję się: -Kübelwagen (Do Kübelwagen'a mamy dołączone dwie wersje dachu złożony i rozłożony) -kalkomania -2 figurki -namiot -krzesło -stół -radiostacja -MP40 i instrukcję Mam nadzieję że bardziej doświadczweni modelarze pomogą mi Pierwsze zdjęcia z prac umieszcze wieczorem. (jeśli ktoś chciałby sobie kupić go albo zobaczyć link: http://www.hobbysta.pl/kubelwagen-p-688.html ) Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Witaj Kuba. Fajnie widzieć twój warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Cześć, Pierwsze zdjęcia z mojej pracy. Powycinałem większe części i je pomalowałem. VW Typ 82 Kubelwagen Boki Namiot Klapa przednia Bagażnik i tylne fotele Figurki Koła i fotele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Robisz to raczej na odwrót, najpierw wszystko sklej do kupy i potem maluj. Jeszcze może dojść szpachla w paru miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Dobrze tylko mam mały problem na pczątku bym chciał pomalować środek ale nie wiem na jaki kolor??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 A nie na jakiś szary czy cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 Cześć Dzisiaj mini progres... Złożyłem namiot (Po trzech próbach ) i telegrafistę. Proszę nie bić bo to moja pierwsza figurka . Zrobiłem środek, a także przykleiłem bok VW'a Tutaj pan telegrafista przy swoim stanowisku pracy Tutaj widać telegrafistę (Będę go jeszcze poprawiał) MP40 Tutaj bok VW'a Pomalowałem środek na czarno, a później pobrudziłem go rozrzedzonym kolorem piaskowym. A tu namiot "Udręka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Moze ktoś to w końcu powie: A. Zbytnio się spieszysz B. Kolejność to: sklejenie, szpachlowanie, szlifowanie, podkład, malowanie itd... Ty stosujesz jakąś inna kolejność niewiadomo dlaczego? C. Ludzik- żle przyklejona lewa ręka( widać szparę), nieoszlifowane szwy ( nogi, buty) To tyle- nie spiesz sie, dokładność i cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 Jak pisałem to dopiero mój piąty modelik i pierwsze figurki. Dziękuję za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Piąty czy dziesiąty model to nie usprawiedliwienie. Trzeba w siebie wierzyć. Ale faktycznie, robisz tak jakby od tyłu, ale to już kolega makinen napisał. Powodzenia i czekam na kolejne aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Co do kolejności to choć jest ona dziwna jest to twoja i tylko twoja sprawa (uczymy się na błędach , a po iluś modelach wypracujesz własną strategię). czepię się jednak fotek- znowu te cholerne miniatury po co? Na koniec pytanie- dla czego podłoga jest czarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 1. Nie kupiłem abonamentu na fotusiku 2. Nie wiedziałem jaka ma być? Pisałeś że ma być taka sama ale mi nie pasowało. Na jaki kolor zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Najpewniej i najprościej w kolorze piaskowym, jeśli twój kubek był wyprodukowany przed 42 rokiem wnętrze i komora silnika mogła by być panzergrau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 Dziękuje za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 1. Nie kupiłem abonamentu na fotusiku2. Nie wiedziałem jaka ma być? Pisałeś że ma być taka sama ale mi nie pasowało. Na jaki kolor zmienić To sobie go odpusc,photobucket jest lepszy,poszukaj tylko porad jak go jesc. I z malowaniem poczekaj,dopiero jak nie masz szwow i sa poszpachlowane figurki wtedy je maluj.Nie wczesniej. I pamietaj ,pospiech wskazany jest przy lapaniu much nie przy modelarstwie. Anyway kibicuje Ci kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 12 Lutego 2014 Autor Share Napisano 12 Lutego 2014 Dziękuję od wszystkich za porady, tylko że mówicie że ja się śpieszę mam ferie i 5 godz. dziennie spędzam przy biurku... Chciałem odrazu przeprosić że dzisiaj nie wrzuciłem zdjęć bo wieczrem nie było mnie w domu . Lecz Kubelwagen przeszedł zmiany jest on posklejany brak mu kół i paru detalicznych części, a także godzinkę poświęciłem dla figurki i jest lepiej (chyba) . I odrazu na jaki kolor pomalować radiostację ( myślałem że go po prostu pomaluje na czarno ale nie jestem do końca pewny) zamieszconą na tym obrazku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 Cześć sory że wczraj nie wrzuciłem (oglądałem film o Kulczyńskim), ale szybko się zrehabilituję. Oto zdjęcia prawie już skończonego modelu: Niewiem czy niepowinno być na kolor piaskowy?? Środek Przód Bok Mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić rykoszet zarysowanie po pocisku?? Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Spód również w kolorze nadwozia, krypa była malowana jako całość. Z rykoszetami dał bym sobie spokój, blacha grubości kartonu, nie wiem czy wystąpił by tu rykoszet , poza tym na tym etapie lepiej dopracuj technikę malowania, na inne rzeczy przyjdzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 Dziękuję... Podczas malowania model upadł mi na podłogę i złamał się tylny haczyk (niewiem jak to się nazywa). Nigdzie go nie mogłem znależć więc wpadłem na pomysł rykoszetu, ale teraz tak patrzę po tych Kubelwagenkach, i niektótre nie mają tych haczyków. I myślałem nad połamaniem drugiego haczyka. (tak jak u samochodach Kubelwagen w Lybii). Link: http://www.hobbysta.pl/kubelwagen-p-688.html (Z przodu jest a z tyłu niema.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 nic nie ułamuj, zawsze były. Ten haczyk to do zaczepiania liny holowniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 Ahhh... niewiedziałem dziękuję, a może masz pomysł jak pomalować radiostację w.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 https://www.google.pl/search?q=niemiecka+radiostacja+wojskowa&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KtL_UvGIJIWV7AaR6oG4Cw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=899 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 15 Lutego 2014 Autor Share Napisano 15 Lutego 2014 Czyli niemiecki panzer grey? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Witam, po długiej przerwie skończyłem swój model, który wygląda tak: Zrobiłem go na opuszczonego/zepsutego. Zastosowałem technikę starości i na bokach można zauważyć Chainmail i gunmetal. Ta gdzie połamał mi się hak holowniczy zrobiłem otarcie, które widać na zdjęciu nr 3. Proszę o ocenę i pomoc :help: . Na pewno będzie dużo do poprawy, a szyby już nie mam jak naprawić (i bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi