Gość Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Witam Chciałbym pokazać mój drugi model jakimjest mig-29.Modelowi brakuje jeszcze silników,owiewki no i kalki.Ale chciałem go już pokazać.Model w skali 1:72 od italeri.Model-nic szczególnego.Są jeszcze błędy np.żle pomalowany prostokąt przed owiewką tam gdzie jest lokalizator(ta kula).Oto zdjęcia. Cytuj
origami Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Bardzo lubię 29-tki. Ładnie i czysto klejony model. Dwa pytania: Czy ta zieleń faktycznie jest taka cukierkowa, czy tak wyszło na zdjęciach? Jaka to będzie wersja malowania? pozdrawiam Cytuj
Gość Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Zieleń jest troche ciemniejsza niż na zdjęciach.Użyłem farby firmy vallejo.Jest to malowanie z wystawy na farnbourogh(nie wiem jak dokładnie się to pisze).Co do zdjęć to kiepsko mi wyszły(przy lampie biurkowej) ale nie miałem innej możliwośći. Cytuj
Constructor Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Balans bieli i zdjęcia będą OK:) Cytuj
Marcin_C Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Galeria to to chyba jednak nie jest, takie zdjęcia to do warsztatu a nie tu ... Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 2 Października 2007 Super Moderator Napisano 2 Października 2007 Witam. Hiena nie złość się ale pozwoliłem sobie żeby Ci pokazać jak po lekkiej, małej korekcie wygląda jedno z twoich zdjęć. Oto efekt. Zdjęcie Hieny po korekcie A można jeszcze lepiej to zrobić. Super model. Cytuj
rubid Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Ładnie sklejony modelik Jak myśle malowałeś pędzelkiem? Cytuj
Jacek Kryszak Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Popraw jakość zdjęć jeśli to możliwe Cytuj
Constructor Napisano 3 Października 2007 Napisano 3 Października 2007 Nie wiem czy tak można ale to, żeby pomóc tutaj koledze. Wklejam link z porada jak zrobić dobrą fotę. http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=21889 http://www.pme.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=46 http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=3151 Może by tak wogóle założyć temat o fotografowaniu taką poradę, lub cały dział z ogólnymi poradami? Wyczerpać info na dany temat zebrać do kupy zredagować i zamieścić? Można by też zrobić poradnik pt. "zanim coś zamieścisz to się naucz?" - ja też wszystkiego nie wiem:( Cytuj
Gość Napisano 4 Października 2007 Napisano 4 Października 2007 Ładnie sklejony modelik Jak myśle malowałeś pędzelkiem? Model jest pomalowany aerkiem-pseudoiwatą. Cytuj
Gość Napisano 4 Października 2007 Napisano 4 Października 2007 Witam.Hiena nie złość się ale pozwoliłem sobie żeby Ci pokazać jak po lekkiej, małej korekcie wygląda jedno z twoich zdjęć. Oto efekt. Nie nie złoszcze się Kurcze nie mam photoshopa a tam podobno najlepiej jest poprawić zdjęcia.Ale próbuje coś zrobić albo w irfanview albo w picasie.Zobaczymy. Ok.Oto zdjęcia już wyretuszowane. Cytuj
spiton Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 w photoshopie masz funkcję balans kolorów.są tam trzy sywaki.górny trochę w lewo,środkowy zostaw, a dolny w prawo. PS.fajny ten link constructor !!:-))) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi