Gość Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Witam Chciałbym pokazać mój drugi model jakimjest mig-29.Modelowi brakuje jeszcze silników,owiewki no i kalki.Ale chciałem go już pokazać.Model w skali 1:72 od italeri.Model-nic szczególnego.Są jeszcze błędy np.żle pomalowany prostokąt przed owiewką tam gdzie jest lokalizator(ta kula).Oto zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Bardzo lubię 29-tki. Ładnie i czysto klejony model. Dwa pytania: Czy ta zieleń faktycznie jest taka cukierkowa, czy tak wyszło na zdjęciach? Jaka to będzie wersja malowania? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Zieleń jest troche ciemniejsza niż na zdjęciach.Użyłem farby firmy vallejo.Jest to malowanie z wystawy na farnbourogh(nie wiem jak dokładnie się to pisze).Co do zdjęć to kiepsko mi wyszły(przy lampie biurkowej) ale nie miałem innej możliwośći. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Balans bieli i zdjęcia będą OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Galeria to to chyba jednak nie jest, takie zdjęcia to do warsztatu a nie tu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Października 2007 Super Moderator Share Napisano 2 Października 2007 Witam. Hiena nie złość się ale pozwoliłem sobie żeby Ci pokazać jak po lekkiej, małej korekcie wygląda jedno z twoich zdjęć. Oto efekt. Zdjęcie Hieny po korekcie A można jeszcze lepiej to zrobić. Super model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Ładnie sklejony modelik Jak myśle malowałeś pędzelkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 2 Października 2007 Share Napisano 2 Października 2007 Popraw jakość zdjęć jeśli to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Nie wiem czy tak można ale to, żeby pomóc tutaj koledze. Wklejam link z porada jak zrobić dobrą fotę. http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=21889 http://www.pme.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=46 http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=3151 Może by tak wogóle założyć temat o fotografowaniu taką poradę, lub cały dział z ogólnymi poradami? Wyczerpać info na dany temat zebrać do kupy zredagować i zamieścić? Można by też zrobić poradnik pt. "zanim coś zamieścisz to się naucz?" - ja też wszystkiego nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Ładnie sklejony modelik Jak myśle malowałeś pędzelkiem? Model jest pomalowany aerkiem-pseudoiwatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Witam.Hiena nie złość się ale pozwoliłem sobie żeby Ci pokazać jak po lekkiej, małej korekcie wygląda jedno z twoich zdjęć. Oto efekt. Nie nie złoszcze się Kurcze nie mam photoshopa a tam podobno najlepiej jest poprawić zdjęcia.Ale próbuje coś zrobić albo w irfanview albo w picasie.Zobaczymy. Ok.Oto zdjęcia już wyretuszowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 w photoshopie masz funkcję balans kolorów.są tam trzy sywaki.górny trochę w lewo,środkowy zostaw, a dolny w prawo. PS.fajny ten link constructor !!:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi