marioba Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 Witam Szanownych Forumowiczów! Kolejny gniot Panzer IV D 1:35. Stara Tamiya wzbogacona o zawieszenie, kołka i gąsienice od Tristar. Poza tym trochę jeszcze własnej inwencji... Model pomalowany akrylem Italeri. Pobrudzony chińskimi olejami i Tensocromem Lifecolor. Zapraszam do oglądania i oceny. I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 prawa strona, 3 wózek od przodu, łączenie z kadłubem wygląda zbyt czysto - niedobrudzone/niezamalowane? to samo z bębnem koła napędowego prawego na ostatnim zdjęciu Generalnie to ładny model, super stonowany, taki monotonny dobry detal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 Fakt że monotonny, ale ładnie pomalowany. Sam go lepiłem - jest gniot. Ale za to sama przyjemność ze składania, bez nerwów. Widzę że użyłeś na wieży tych samych kalek co ja - łądnie siadły na wypukłościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 stara tamiya ma w sobie "to coś". Ta monotonia to właśnie według mnie plus wykonania. Wydaje mi się, że tak występowały w naturze. To nie kalki - Mariusz malował oznaczenia duuużo wyciśnięte z tego modelu, dobre wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 A to się nie przyznał. Chciałbym wiedzieć jak to robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Witam! prawa strona, 3 wózek od przodu, łączenie z kadłubem wygląda zbyt czysto - niedobrudzone/niezamalowane? Zabrudzone i zamalowane, tylko na zdjęciu nie widać. W końcu brud nie jest symetryczny to samo z bębnem koła napędowego prawego na ostatnim zdjęciu Fakt! Błota tam nie ma, ale czysto też nie jest... Generalnie to ładny model, super stonowany, taki monotonny Taki miałem zamiar, co by wyszedł taki szary i przykurzony. Nie chciałem zrobić zabłoconego modelu. To nie kalki - Mariusz malował oznaczenia A to się nie przyznał. Chciałbym wiedzieć jak to robiłeś? Krzysiu! To żart lub komplement Kolegi entena! To co widać to kalki, takie same jak twoje. Ładnie siadły i dlatego ładnie wyglądają I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Podoba się, ładnie zmęczyłeś ten zestaw Ja tam wszędzie widzę brud i kurz. Wchodząc do twoich galerii zawsze można się spodziewać czegoś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi