MiloszKr Napisano 14 Października 2007 Autor Share Napisano 14 Października 2007 Obie ścianki boczne zostały doklejone do tylnej. Paski na bokach mają ten sam kąt co paski na tylnej ścianie. Pod łużko powendruje jeszcze loduweczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Troszku podziubałem przy wnętrzu. Pod łóżko trafiła lodówka, dość mała jak na Dafa, ale cóż oryginał to oryginał. Stworzyłem też ścianki odgradzające lodóweczke i dorobiłem boczną ścianę. Łóżeczko i lodóweczka: Lodóweczka w komoże odgradzającej: Lodóweczka pod łużeczkiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Oj Miłoszku... Ortografia Ci kuleje troszku Fajnie, że robisz tyle detali we wnętrzu. Doceniam to szczególnie, że mało kto do wnętrza głębiej zagląda. Np. ja wnętrze robię w truckach w 100% dla siebie Pozdrawiam i życzę powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 (edytowane) Przemek a widziałeś moje wyposażenie, w mojej ciężarówce na pokładzie takiego tira, jest wszystko od paczki papierosów i kart do gry, po telewizor i mapę oraz laptopa mówię Ci, jest po prostu wszystko. Edytowane 16 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Widziałem Wojtuś Koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Października 2007 Autor Share Napisano 19 Października 2007 Pretorian tutaj wodzy fantazji we wnętrzu niemogę puścić bo oryginał ścisle określa co w nim jest. Mocowania po fotelach zostały usunięte bo i tak wyglądem do dupy nie podobne . Oryginał ma nieco inne. Zaślepione otwory po fotelach wyszpachlowane. Pod leżanką doszły dwie ścianki centrujące loduweczke i wszystko potem ładnie wyszlifowane by pasiło na glanc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Października 2007 Share Napisano 19 Października 2007 W oryginale lodówka wystaje o te 5 cm spod łóżka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Października 2007 Autor Share Napisano 19 Października 2007 Pretorian możesz śledzić spokojnie loduweczka ma możliwość wysuwania się i wsuwania - narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 NO to wysuń trochę żeby dobrze wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 23 Października 2007 Autor Share Napisano 23 Października 2007 Powli do przodu. Ostatnio pracowałem nad przerabianiem tych kijowych foteli co zroiła italierka do Dafa na powiedzmy wbardziej przypominające oryginał. Fotel po lewj to shit makaroniarzy a po prawej po przebudowie. Teraz zdjęcie oryginału: A to już w modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 27 Października 2007 Autor Share Napisano 27 Października 2007 Kolejne etap prac nad Dafem. Dorobiłem boczną ściankę wnętrza tak by idelanie przylegała wzdłuż bocznej krawędzi kabiny. Wyciąłem drzwi bo w przyszłości będą one otwarte jeszcze nie wiem czy na stałe czy na zawiasach. Coś wymyśle. Zawieszenie tylnie złożone i dostawione do przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 Ładnie.Drzwi zrób jak garek w Ivecu według mojego pomysłu.Wycinasz "zawiasy" z pudełka po Tic Takach i przyklejasz w odpowiednich miejscach i odpowiednich kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 2 Listopada 2007 Autor Share Napisano 2 Listopada 2007 Trucker mam większe ambicje i będe chciał stworzyć zawiasy jak ma oryginał a nie takie robienie zabawkarskich z TicTacków. Odłożyłem na chwile wnętrze po to by zabrać się za zbiorniki. Na razie prace trwają nad 910 litrowym czyli największym w tym pojeździe. Ze zbiornika usunoęm obejmy i mocowanie które zostało wyprodukowane przez italierkę. Po tym procesie zbiornik lekko został podszpachlowany i wyszlifowany. Obejmy wykonałem z polystyrenu 0,25 mm a obejmę boczną opaski z otuliny z przewodu telefonicznego. Kolejnym etapem jest wykonanie od podstaw mocowań na zdjęciach wykonane w połowie. Następnie zabrałem się zrobienie rolki napinającej obejmę w górnym uchwycie i samej obejmy. No i zamocowałem do zbiornika.. Oryginalne mocowania zbiornika: Chronologiczny etap prac: W tle objemy od podstaw a na dole połowa zbiornika z pokazynimi obejmami zrobionymi przez italeri Obejma z uchwytem. Zbiornik z obejmami i kawałkami uchwytów. Obejma doklejona do pozostałych elementów zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Listopada 2007 Share Napisano 2 Listopada 2007 Pieknie to wszystko wygląda jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 No Miłosz jak zwykle zaskakujesz precyzją i dokładnością wykonanywania elementów. Zwłaszcza szpachlowanie mistrzowsko ci wychodzi Ach, kiedy ja coś takiego osiągnę???? Mam jednak dwa spostrzeżenia: Nie wiem, ale wydaje mi się, że to właśnie ten fotel Italeri bardziej przypomina oryginał, a po drugie zrobiłeś obejmy dookoła zbiornika, a na fotce powyżej wyraźnie widać, że obejma jest rozpinana od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 4 Listopada 2007 Autor Share Napisano 4 Listopada 2007 A co powiesz Marcin teraz na rozpinaną obejme od dołu ? Duży zbiornik został ukończony w 98%. Zostało dorobić spawy rowki i drobną kosmetyke. Teraz na warsztat poszedł mały zbiornik. Fotki: A tutaj jest filmik gdzie od 47 sekundy przejeżdza ten Dafik. Ale dwie wcześniejsze Scanie mają piękne puste oddechy w układzie wydechowym. http://pl.youtube.com/watch?v=REW4xoRKfO8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 No tak, teraz to mnie powaliłeś na kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Witam. Świetnie wyszedł Ci ten zbiornik. Ja walczę w actrosie ze zbiornikiem, przerabiam już 3 koncepcje i ciągle wychodzi lipa. Powiedz jak będziesz malował zbiornik? Ściągniesz obejmy na czas malowania czy masz inny pomysł? Pozdrawiam. Voseba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Wszystko pięknie ładnie, ale popełniłeś błąd, mianowicie pod opaskami dałeś za długie podkłady gumowe. U Ciebie są dookoła zbiornika a powinne być tylko pod opaskami mocującymi, zobacz foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 Czyżby Andrzeju chodziło Ci o takie przecięte gumowe podkłady pod obejmami ?W dużym też to zrobie. Drugi zbiornik prawie ukończony dorobić spawy wcięcia i dopieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 Myśle Andrzeju że teraz są zbliżone oryginałowi ? W dużym zbiorniku doszły spawy i zagłębienia. W małym doszły spawy. Teraz jeszcze doszlifować pewne miejsca i dorobić końcowe uchwyty w ramie i można montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Jak kolego robiłeś spawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Kolego"MiloszKr" móglbyś mi napisać jak dokładnie i z czego robiłeś te obejmy na pw? Bo kurcze ja przy moim baku już tyle sie bawiłem, że orginalne obejmy które byly na nim już prawie całkiem zeszlifowałem Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Wydaje mi się, że nie zachowałeś skali robiąc te obejmy. Pozdrawiam. Voseba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 Do Voseba. Raczej nie sądze bym przesadził jakoś z skalą ponieważ wymiar obejm został ściągnięty z starych obejm które zostały stworzone przez italier. Tutaj na zdjęciu wydają się dość masywne. Ale mają zaledwie 2,8 mm szerokości. Do Wojciecha po co mam ci pisać na PW. Obejmy zostały wykonane z Hips( polystyren) 0,25 mm grubości. A obwódka zaokrąglona wokół obejm to otulina z kabelka telefonicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi