Edler Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 A o mnie Miłosz zapomniał :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stilgar Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 dżizas ja tu jakieś czary mary widzę. Piknie strugasz tego Trucka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 Skromna jedna fotka. Powoli zaczynają powstawać różnego rodzaju przejścia i przetłoczenia. Następnie powstał dorobiony już wewnętrzny słupek okienny i pozostałe elementy obiciowe wokuł panelu drzwiowego. Obramuweczka okna w 99% wykończona i lekko frezowana nieco poniżej wysokości bocznego panelu drzwiowego. Zabrałem się też powoli za układanie kształtów prze tłoczeń drzwi. Foto Oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej_SCANIA Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Kolego widać z twojej strony wielki kunszt w wykonaniu. Czy są jeszcze miejsca w pierwszym rzędzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 No Miłosz tylko bez numerów, jak zrobisz te przetłoczenia jak w oryginale to ja wymiękam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 CZAD jakby to powiedziala moja kumpela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 Powoli z Hipsu wyłania się zarys prze tłoczeń na drzwiach. Na razie jedno skromne foto. Strasznie to żmudna i pracochłonna część. Dużo mierzenia i przykładania. Nie będę miał przez 2 może więcej dni dostępu do neta bo generalny porządek z kompem robie. Może moja Kobitka mi udostępni na chwile necika to wpadne. Foto: Do Elefantes(Marcin) sądze że jest to wykonalne Czysta technika żadnego kańtowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Fajnie wygladaja te przetloczenia w dzwiach bede bacznie obserwowal ta relacje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Jak narazie drzwi wyglądają Czekam na finisz Wydaje mi się czy słupek w oknie był pęknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Miłosz nieźle jedziesz model będzie naprawdę nieźle szczegółowy ah najbardziej czekam na malowanie. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Podziwiam to co wyczyniasz z tym modelem. Tak jak kolega wyżej nie moge się doczekać malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2007 Dawno nic tutaj nie było słychować w temacie. Nie myślcie sobie że nic nie robiłem przez ten okres czasu. Wręcz przeciwnie coś tam każdego dnia do przodu nad drzwiami siedziałem. W tym momencie drzwi są skończone w jakiś 85%. Chronologiczny postęp prac : Ponieważ końcówka przetłoczenia łuku bardzo mnie denerwowała więc oderwałem i postanowiłem wykonać ją od nowa. Sądzę że teraz jest o wiele lepiej jeszcze w odpowiedni sposób przyciąć i będzie git. Andrzeju będziesz się cieszył bo mam nowego Faier foxa co poprawia ortografię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 Andrzeju będziesz się cieszył bo mam nowego Faier foxa co poprawia ortografię Dzięki Miłosz, że pomyślałeś o mnie Zapewne chodziło Ci o Firefoxa Dajesz czadu z drzwiami tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 7 Lutego 2008 Autor Share Napisano 7 Lutego 2008 Oj się zakurzyło. Drzwi na mnie patrzyły błagalnym wzorkiem przez blisko 1,5 miesiąca aż w końcu się za nie zabrałem ponownie. Już jestem bliżej niż dalej z tymi przetłoczeniami. Brakuje jeszcze dwóch szczególików i będzie można położyć podkład i zobatrzeć jak to wygląda. A teraz fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 9 Lutego 2008 Autor Share Napisano 9 Lutego 2008 Dziś nie wiele miałem czasu na klejenie ale zawsze coś do przodu. Dorobiłem kolejny element przetłoczeń pod łóżeckziem górnym na tylnej ścianie. A także dorobiłem z jednej strony łóżka przetłoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 Ciąg dalszy prac. Po krutce łóżko doczekało się końca. Teraz będzie trzeba wszystko zapodać w podkład i okaże się co do poprawki. Dorobiłem drugą stronę ścianek, wszystko zostało wyrównane papierem ściernym z grubsza grubsze szlifowanie będzie przed malowaniem podkładem. Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Lutego 2008 Autor Share Napisano 11 Lutego 2008 Ciąg dalszy. Co tym razem udało się wykonać to przetłoczenia boczne (skrzydełka) a także ranty krawędziowe dolegające od wewnątrz do bocznych ścianek podsufitowych. Myślałem że z elementem w którym znajduje się nad deską rozdzielczą (to z szafkami) nie będzie wymagał żadnej ingerencji powinien pasować od razu ale okazało się że nie pasował wogule. Długo porównywałem fotki oryginału z szafkami i jakiś musiał się wkraść błąd w produkcji bo okazuje sie że są za szerokie. Ale i tym sie zająłem. Odpowiednio pocięte i sklejone spowrotem w całość ,pokazało to że ten zabieg był konieczny by wszystko potem do siebie współgrało jak należy. Element z przetłoczeniami (skrzydełkami): Wnętrze w środku wraz z przerobioną ścianką z szafkami: Przymiarka całości na koniec: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Coraz ciekawiej wygląda ten Daf-ik, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Fajowo sie dafik zaczyna ujawniać , tapicerka mi się bardzo podoba , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Mały update. Schowki zamocowanie i wymierzone już na stałe. Wszystko elegancko pasuje do siebie. Trzeba będzie dorobić brakujące elementy które przynależą do elementu z schowkami. A teraz fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Miłosz a dajesz tą ściankę, wyżej aż do samego dachu i zakrywasz dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 16 Lutego 2008 Autor Share Napisano 16 Lutego 2008 Myślałem że wykonanie tej czyności będzie jak zjedzenie Snickersa. Okazało się że ten Snickers był gigantyczny i zanim mi się udało tak dobudować elementy brakujące szafki spędziłem nad tym dwa dni. Kiedy po którejś próbie byłem na skraju i myślałem że to nie wykonalne wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł i to się sprawdziło. Tak wygląda całość wnętrza aż do momentu pomalowania. Potem prace ruszą dalej, a na razie jestem w oczekiwaniu na dysze i szukam mniej więcej odcieni podobnych z palety Humbrola. A teraz fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Cześć czy mogłbyś mi podać wymiary przy tych drzwiach i zawiasy jak zrobisz bo chce zrobic Dafa tylko , że XF 105 z motywami z filmu Ghost Rider z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Siemasz to co wyprawiasz z tym modelem to cuda istne jestem pod wrażeniem twojej cierpliwości trzymaj tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 23 Lutego 2008 Autor Share Napisano 23 Lutego 2008 Drogi Kolego Tomaszu Dudek cierpliwości mi nie brakuje czasem tylko brak czasu. A po drugie jak się podjęło zbudowania tego modelu mówiąc "A" trzeba powiedzieć i "B". Trzeba przeliczyć swoje siły na trudność modelu. W końcu się coś poważniejszego dzieje. Na początku na leżanki i całe wnętrze został położony lakier własnego mieszania ale nie byłem z niego zbytnio zadowolony. Wyszedł bardziej ceglany niż flamingowobrązowy. Postanowiłem się zabrać dziś ponownie za dorobienie koloru wnętrza i uważam że nie był to zły krok. 1,5 godzinny poświęcone na dobieranie odpowiednio proporcji kolorów nie poszło na marne a z efektu jestem bardzo zadowolony. Teraz przyjdzie maskowanie i malowanie odpowiednio każdego elementu na dany odcień jaki potrzeba. Będzie gimnastyka ale oto w tym wszystkim chodzi Drobne poprawki odcieniu będą. Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi