RH Napisano 7 Marca 2014 Napisano 7 Marca 2014 Pokraczny modelik wodnopłatowca z sił powietrznych "Adolfa" Jest nim samolot He-115 B-1 w barwach 1./KFIGr.406 z bazy Trondheim , z Norwegi 1942 Samolot ten brał udział w ataku na słynny konwój PQ-17 . Jako ciekawostka może być fakt że samolot ten posiadła pływaki o wzmocnionej konstrukcji ,przez co poza lądowaniem na wodzie ,mógł też to czynić to na lądzie oczywiście pokrytym śniegiem.Co nie bylo zbyt trudne jako ze te samoloty w większości operował w rejonach daleko północnych Cytuj
pedros Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 RH jak zwykle model obłędny. Gratulacje kolejnej wyśmienitej produkcji. Jako miłośnik-amator samolotów z pod tego znaku mam pytanie - jakich kolorków użyłeś na kamuflaż? Bo to jest kamufaż morski, Am I right? Cytuj
mig Napisano 8 Marca 2014 Napisano 8 Marca 2014 Nie moja skala , ale model bardzo ładny i rzadki temat. ___________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Cytuj
RH Napisano 9 Marca 2014 Autor Napisano 9 Marca 2014 RH jak zwykle model obłędny. Gratulacje kolejnej wyśmienitej produkcji.Jako miłośnik-amator samolotów z pod tego znaku mam pytanie - jakich kolorków użyłeś na kamuflaż? Bo to jest kamufaż morski, Am I right? RLM 65 spód RLM72 góra RLM 73 góra Cytuj
Desaxe Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 Model pierwsza klasa znakomicie wyszedł kamuflaż i zużycie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi