Artek82 Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Witam. Przedmiotem dzisiejszej galerii jest stary model Jaka-3, którego wykonałem jakieś 16 lat temu. Podczas obecnej reorganizacji mojego warsztatu odkurzając stare modele postanowiłem kilkoma podzielić się na forum. Model pamiętam że był z edycji w tym pudle które niesamowicie mi się podobało i działało jakoś tak pozytywnie na wyobraźnię Po pudełku i papierach oczywiście pozostało tylko wspomnienie, a po kilku dobrych latach zdobyłem kolejnego Jaka-3 pakowanego już przez Smera i stary Heller poszedł do remontu dostając Smerowe malowanie pudełkowe. Oczywiście jak to w tamtych dalszych czasach bywało model pędzelkowany Humbrolami Nie jest to oczywiście model wykonany na jakimś wysokim poziomie, ma błędy merytoryczne, odwrotnie przyklejoną strzałę pod wydechami z prawej, ale mam do niego sentyment i zdobi półkę razem z innymi, a w dalszo/bliższej przyszłości dołączy do niego ten Smerowy w malowaniu LWP. A tak się prezentuje rzeczony Jaczek Dzięki za uwagę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabik Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Całkiem fajnie nostalgiczny ten półkownik;) Chociaż myślę, że teraz pewnie trochę inaczej byś go zrobił I zagnaj do pomocy sprzęt lakierniczy;) przy produkcji ludowego Jaka;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrix94 Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Ogólnie fajny model, może wash by się jednak przydał ;). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Fajny model. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek82 Posted March 8, 2014 Author Share Posted March 8, 2014 Dziękuję za opinie Chociaż myślę, że teraz pewnie trochę inaczej byś go zrobił I zagnaj do pomocy sprzęt lakierniczy ;) przy produkcji ludowego Jaka ;) To na pewno że by wyglądał inaczej, a i ten sprzęt pewnikiem pójdzie w ruch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts